Face objavljeno: 16. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 16. srpanj 2010. Molim za odgovor ako je moguce brzo.Otac od mene i moje sestre sa nama nije godinama bio u kontaktu,u jako smo losem odnosima bili, mi zivimo u drugoj drzavi.Nasa majka je umrla prije 15-tak godina i svu imovinu stecenu prenjela na oca 1/1.Posle njene smrti smo pozvani bili jer je na njenom racunu bila neko jako mala suma novca i koju smo nas troje podjelili.Otac se ozenio i 2004 god je za zivota toj zeni darovnim ugovorom ssve darovao 1/1, upisano je u gruntovnicu, prenjeti su na njeno ime svi racuni..tel, struja, voda itd...sad me zanima, dali mi mozemo da pobijemo taj darovni ugovor ili da dobijemo bar nuzni dio te kuce, da jos nevedem da je doticna stavila kucu na prodaju, na koju ima hipotekarni kredit, dali mozemo prije nego nas sud pozove da joj zaustavimo prodaju dok sud ne zavrsi!! unaprijed zahvalan na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Face odgovoreno: 16. srpanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2010. Da dodam, da je ta zena naseg oca do smrti njegovala,nas nije zelio vidjeti zbog poremecenog odnosa tako da mu nismo ni dosli na sahranu! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 16. srpanj 2010. Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2010. ako seradi o darovnom ugovoru kao nužni nasljednici možete ga pobijati zbog povrede nužnog djela a to je 1/2 od dijela koji bi nasljedili . ako se radi o ugovoru o doživotno uzdržavanje tada je isključen nužni dio . treba provjeriti temeljem čega je izvršena promjena vlasnika na nekretnini. provjeru izvršiti u gruntovnici . podnošenje tužbe ,za osporavanjem darovnog ugovora zbog povrede nužnog djela,upišete u gruntovnicu radi toga da spriječite prodaju nekretnine. angažirajte stručnu osobu. ali nakon provjere dali se radi o darovnom ugovoru ili o ugovoru o doživotnom uzdržavanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Face odgovoreno: 16. srpanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 16. srpanj 2010. Ta zena ima samo darovni ugovor, nema o dozivotnom uzdrzavanju, mi smo tuzbu podnjeli, neznam samo koliiko trebamo cekati i kako to ide,hvala na brzom odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.