Jump to content

Invalidska mirovina-karcinom dojke


mauricius

Preporučene objave

Poštovani,

 

 

Zamolio bi Vas za informaciju o mogućnostima priznanja uvjeta za invalidsku mirovinu za svoju mamu liječenu za rak dojke, ukoliko je ista dostupna.

 

Naime njoj je 1999. dijagnosticiran rak lijeve dojke, te je sljedeće godine i operirana u KBC Rijeka. Od liječnika opće prakse ne možete dobiti hvale vrijedne informacije po ovom pitanju, a ona je žena sa 37 godina staža, 54 godina starosti, radi u svojoj trgovini i nije joj lako nakon operacije uklanjanja cijele dojke i popratnog tkiva, obavljati onakav tip fizičkih poslova koje od nje posao zahtjeva, sretna je samo iz tog razloga što je preživjela da tako nešto mora raditi.

 

Na ruku njoj ne ide ni trenutna situacija oko uvjeta za prijevremenu mirovinu, koji se znatno zaoštravaju sa datumom primjene novoga zakona o mirovinama 01.01.2011 ( porast stope smanjenja mirovina sa 9% na 20% , za period 5 godišnjeg ranijeg odlaska u mirovinu...žene, 55 godina starost).

 

Recesija ili ne, loša gospodarska situacije ili ne izgleda da je tendecija sadašnje vlasti da nam roditelje prije šalju na lokalna groblja nego u mirovinu.

 

 

 

Iz dosada skupljenih informacija činjenica jest da postoji mogućnost za ostvarivanje invalidske mirovine, ali nažalost n eznam koji su preduvjeti za ostvarivanje iste.

 

Stoga molim Vas lijepo za bilo kakav info po navedenom pitanju.

 

 

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče invalidske mirovine, doktor opće prakse piše prijedlog za medicinsko vještačenje ako za to postoje indicije (dugotrajno bolovanje, težina bolesti isl.). Na komisiji na mirovinskom mogu joj dati mirovinu ali i ne moraju ukoliko procijene da je bolest u fazi liječenja.

Što se tiče prijevremene mirovine, ne znam kad ti majka puni 55 godina života, ali ako je to u ovoj godini onda bi imala uvjete za prijevremenu mirovinu, a staža ima dovoljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija