elf objavljeno: 17. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 17. srpanj 2010. Na zadnjem katu zgrade su tri tavanska stana, od kojih je jedan moj. Samo iz mojeg stana postoji ulaz u neuređeni dio tavana. Stan ispod mog je prodan, novi vlasnik je skinuo strop/pod i želi tavan spojiti sa svojim stanom i preurediti za sebe. Moram spomenuti da vlasnik stana ispod radi rekonstrukciju cijelog stana bez statičara i ikakvih dozvola. Građevinska inspekcija je bila, ali ništa nisu poduzeli. Zgrada nije etažirana i zanima me čiji je taj tavan zapravo? Jednom upravitelj zgrade kaže da je to moj problem jer ja imam jedina ulaz u taj dio tavana (kad ima nekih problema), a onda da nije moj nego zajedničko vlasništvo, dakle govori ono što mu trenutno odgovara.Na mojem vlasničkom listu je samo moj stan i drvarnica u prizemlju. Mene zanima, što ako se susjed ispod useli? Rupa je još tamo iako on tvrdi predstavniku stanara da nema takve namjere, a meni je rekao da sam bezobrazna jer je to njegovo i da on ima pravo jer mu piše u vlasničkom listu. Nenastanjivi dio tavana je, koliko sam ja vidjela, naveden na zk ulošku zgrade. Osim toga, statika mojeg stana je narušena jer je vlasnik ispod porušio sve pregradne zidove i moj stan je "potonuo" te su zidovi popucali. Predstavnik zgrade tvrdi da je to moj problemm. Da li je to istina? Kome se mogu obratiti za pomoć? Oprostite na podužem postu, nadam se da sam shvatljivo objasnila... Hvala, Ana Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. srpanj 2010. Dijeli odgovoreno: 17. srpanj 2010. tavanski prostor neetažirane zgrade je zajednički prostor i vlasništvo svih stanara. upravitelju zgrade se obračati pismeno (preporučeno i sa povratnicom ili da na kopiju zahtjeva potpisom i žigom potvrdeprimitak istog)kao i svim drugim institucijama (građ.inspekcija,državna uprava itd.) od susjeda pismeno tražiti obustavu radova i vračanje u prvobitno stanje . ili tužba za naknadu štete i povrat u prvobitno stanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
elf odgovoreno: 17. srpanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 17. srpanj 2010. Hvala na super brzom odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.