antenagirl objavljeno: 19. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 19. srpanj 2010. Poštovani, 1..7 direktor me zove da potpišem ODLUKU u kojoj stoji da mi se oduzima 1000 kuna od plaće, jer je došlo do krivog unošenja lekture od 11 stranic, cifra je odlučena jer lektorica prima 1000 kuna plaču (direktorova žena), stime da prilaže dokaz, sada dolazimo do najbitnijeg. Žena se nikada (1 godišnje) ne pojavljuje u firmi ja kao grafičar unašam lekturu koju ona ispravlja na papiru. Kada sam htjela sa direktorom rasparaviti da nije točno da 11 stranica nije pogledano, rekao je da če mi ako kažem išta oduzeti 30% od plače, te da bi mi mogao opaliti šamarčinu. Inače on je 15% vlasnik, glavni je urednik ))), i pregledava časopis prije tiska. silazim u ured zovem policiju, pravnika (nemam novaca da bi ga angažirala), te naše knjigovotstvo, koje mi veli da su oni dobili samo usmeno da mi se oduzima od plače. Zovem pretsednika uprave te on veli da će sve riješiti. 05.07. šaljem prigovor na odluku koji glasi: PRIGOVOR NA ODLUKU xxxxxxx 05.07.2010., Zagreb Dolje navedenom dokumentu ( i njegovu odluku sam stavila prilikom slanja), prozivam se takvoj odluci i isplati plaće u umanjenom iznosu, budući da sam svoja zaduženja izvršila. Prozivanjem na odgovornost od 11 stranica, htjela sam dati usmeni prigovor što mi nije bilo omogučeno da se situacija razjasni, te mi se je dalo na znanje ako započnem razgovor da mi se plača umanjuje za 30% , te mi se je verbalno zaprijetilo, budući da, ukoliko se pojavi pogreška u oglasima koje klijenti šalju kao gotove oglase nije moguće ispravljati su zaprimljeni od strane oglašivača. 1000 kn za oduzimanje od plače jer je to tarifa Lektorice smatram neopravdanom jer se ne radi o 11 stranica, već manje, gotov oglas i oglas koji se ponavlja (2 puta različito izlektoriran priložen i dat u ruke xxxx), kako mi je dato na uvid te se ne radi o cjeloj starnici već o: riječi, slovu ili o znacima interpunkcije. Smatram da me se nemože držati odgovornom za pogreške koje eventualno postoje u tekstualnim djelovima časopisa ukoliko nisu primjećene kod pregleda časopisa prilikom puštanja u tisak. Nakon pregleda časopisa s strane glavnog urednika odobren je tisak. Lektura se vrši na način se preda xxxx, u par navrata, jer je nemoguče sve odjednom, on ju odnese lektorici na papiru te ju vrati nazad a ja unašam ispravke. 20.07. ističe 15 dana od slanja mojega prigovora, nisu se očitali, niti su mi dali kada mi je plača umanjena sjela na račun obračun plaće. Napominjem da odluku nisam potpisala Šta mi je dalje za raditi, neču im dopustiti ovakvo ponašanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.