FlashG objavljeno: 19. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 19. srpanj 2010. Prije mjesec dana ulovljen sam da vozim sa 2,06, odnosno sa 1,96g/kg, (nije počinjena nikakva materijalna šteta). Zadržan sam 12 sati u pritvoru i oduzeta mi je vozačka na 8 dana. Do sad nisam imao nikakav prekršaj. Dobio sam optužni prijedlog u kojem policija traži novčanu kaznu u iznosu 5000kn i oduzimanje vozačke na 12 mjeseci jer kao:"postoji opasnost da ću ponovno napraviti takav prekršaj" Napominjem do sad nisam kažnjavan i nisam alkoholičar. E sad me zanima što mogu očekivati od Suda pošto do sad nisam kažnjavan, nezaposlen sam-nemam nikakvih primanja, branitelj sam-bivši pripadnik specijalne policije (možete si misliti kakvo mi je poniženje bilo kad su me bivše kolege strpale u pritvor). Da li postoji kakva šansa da mi ostane vozačka i da mi se kazna umanji jer sam trenutno u teškoj materijalnoj situaciji... hvala za sve odgovore Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 19. srpanj 2010. Dijeli odgovoreno: 19. srpanj 2010. Zaštitna mjera zabrane upravljanje se može (ne mora) izreći u vremenu od 1 do 24 mjeseca. Onih 8 dana će se uračunati u to vrijeme. Jeste li alkoholičar ili ne, mišljenje će dati liječnik kojeg će te morati posjetiti radi velike koncetracije alkohola. Postoji mogućnost smanjenja novčane kazne, čak i njeno ukidanje ali sa uvjetnom kaznom zatvora, može i smanjenje zabrane upravljanja, ali za sve to trebate sudu priložiti dokaze kojim dokazujete lošu materijalnu situaciju i sl. O detaljima u brojnim starijim postovima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivan987 odgovoreno: 7. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2010. sa koliko se promola alkohola ide na lječnićki pregled........ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.