NevenkaNena objavljeno: 19. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 19. srpanj 2010. Poštovani da li ovdje mogu dobiti odgovor koji sam postavila u jednoj rubrici Općenito, pa još nisam dobila odgovor a žurno mi je potreban. Kako sam po Zakonu o nasljeđivanju izgubila stan kao snaha, jer nije bilo pisane oporuke nakon iznenadne smrti moje svekrve, zanima me tko će plaćati uplatnice za režije u stanu koji napuštam, tj. preseljavam se, kada on bude prazan jer još nije pravomoćno određen vlasnik stana a ja sam se odrekla nasljeđivanja. Odjavila sam se uredno na MUP-u, platila sve režije za srpanj 2010. i prijavila se na drugu adresu. Kome ostaviti ključeve stana, dok se ne donese rješenje o pravomoćnosti nasljeđivanja ovoga stana. Sa suprotnom strankom, nasljednikom ne razgovaram, imam svoje razloge, ponio se prema meni kao udovici svoga bratića krajnje nečovječno iako je bogat i ima stanove i dr. Znao je da je to meni jedini krov nad glavom ali ipak iako je Zakon na njegovoj strani, angažirao je čak 2 odvjetnika da me tužbom što prije istjeraju iz doma kojega smo suprug (pokojni) i ja gradili tridesetak godina. Još smo u parnici da vidim da li mi želi platiti ugradnju centralnog grijanja u stanu i kolimo uređaja u stanu čime smo povećali vrijednost stana jer to ovaj stan prije nije imao. U kolovozu mjesecu neće me biti ovdje, tko će plaćati do okončanja parnice režije stana koje budu dolazile u poštanski sandučić a sve glase na ime moje pok. svekrve koje sam ja do zadnjeg dana uredno sve plaćala. Odjavila sam se službeno odavde. Može u vezi ove teme žuran odgovor na kojem se istinski zahvaljujem. Nevenka. Molim vas da me uputite u slijedeće: Kada posve (uskoro) izađem iz stana koji nisam naslijedila jer nije bilo pisane oporuke, kome trebam ostaviti ključeve stana ili ga zapečatiti do pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju. Da li se pečačenje stana plaća ili ne i tko to plaća ili da jednostavno zadržim kljčeve kod sebe, povremeno (ljudski je) pogledam stan da li je sve u redu i tek po pravomoćnosti rješenja predam ključeve stana nasljedniku. U parnici smo, samo zato da vidim da li mi želi platiti ugradnju centralnog grijanja i eventualno ugradnju dva klimo uređaja u stanu ukoliko ih ne odnesem sebi jer sam ugradnju i platila a meni su na drugoj adresi gdje sam odselila (prijavila to na MUP-u) potrebni i dobrodošli klimo uređaji. Druga strana samo zbog te parnice nije još pravomoćno proglašena nasljednikom i time nije niti upisan kao nasljednik, ali kako znam da me stan ne pripada jer nije bilo pisane oporuke, ja se iseljavam. Sve režijske uplatnice dok sam koristila stan, od smrti vlasnika nekretnine, redovno sam plaćala. Molim vas žuran odgovor i puno hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
NevenkaNena odgovoreno: 19. srpanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 19. srpanj 2010. Poštovani, mogu li dobiti odgovor, najljepše molim. Nena Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.