Jump to content

posjednici


anonimno

Preporučene objave

Na zemljišnoj čestici koje sam vlasnik, što je uredno evidentirano kroz katastar i gruntovnicu, pojavili su se posjednici (prema dokumentu: Popis katastarskih čestica s posjednicima- s napomenom da isprava nije dokaz prava vlasništva).

Zanima me imaju li oni kakva prava, a ako ne da li ih i kako mogu ispisati.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ukoliko je točno da su se u katastru "pojavili" novi posjednici ( jer popis katastarskih čestica sa posjednicima je dokument iz katastra) znači da ste Vi upisani u gruntovnici, ali su u katastru upisani drugi posjednici. Ukoliko su podaci o katastarskoj čestici identični u katastru i gruntovnici, Vi kao vlasnik imate pravo katastarskom uredu podnijeti zahtjev za upis u katastarsku evidenciju temeljem vlasničkih dokumenata. Ukoliko sada upisani posjednici nisu bili i pravni prednici upisani u gruntovnici ( od kojih ste stekli vlasništvo ) oni će biti pozvani u upravnom postupku pred katastarskim uredom da prilože dokumente o vlasništvu predmetne nekretnine, a ukoliko ih nemaju prema Zakonu o državnoj izmjeri i katastru nekretnina i Pravilniku o katastru zemljišta tijelo koje vodi postupak dužno im je odrediti rok u kojem mogu pokrenuti postupak za stjecanje vlasništva pred nadležnim sudom u kojem slučaju se postupak po Vašem zahtjevu prekida dok nadležni sud ne donese odluku. Ukoliko upisani posjednici to ne učine u određenom im roku i ne dostave dokaz da su postupak pred sudom pokrenuli, katastarski ured će ih brisati iz evidencije i upisati Vas prema vlasničkom listu. Upravni postupak nije kompliciran i ne trebate odvjetnika. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija