Jump to content

Primanja HRVI I grupa


ecwashere

Preporučene objave

Dvoumim se već neko vrijeme, jer ne znam dali je uopće pristojno pitati za ukupna primanja HRVIa I grupe, dakle mirovina + invalidnina + primanje supruge za njegu. Nije mi nikakva namjera ništa isprovocirati ili politizirati, ali potaknut sam riječima poznanika i susjeda 100% invalida koji okolo priča takve nebuloze, maltene da ima manju mirovinu od nas invalida sa manjim postotkom.

 

Dakle, klasika, mirovina od početka rata, počasni čin pukovnika...zna li netko otprilike ukupna primanja tih naših prijatelja suboraca, i da malo ironiziram "povlaštenijih od povlaštenih"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Invalidnina im iznosi 115% od proracunske osnovice koja za 2010 god iznosi 3.326,00 kuna.Za mirovinu stvarno neznam.Nisam ni siguran da i imam taj podatak,dali bi to bilo bas dobro primljeno od nekih forumasa da to pisemo.Neznam jel to fer i dali bi mogli dobit stapom broja1.Nije li formula za izracun mirovine ista za sve umirovljene hrvi?Tesko je pisat o novcima tih nasih kolega koji su strasno stradali u ratu i imaju tako veliki invaliditet.Oni su ostali bez nekih ekstremiteta pa mi je neugodno tu novac stavljat u prvi plan.Cesto puta sam citao neke glupe napise npr. o visokim obiteljskim mirovinama.Ukoliko ima netko zelju,mogu ga ja pozvat na kavu pa ga pritom upoznati sa jednom majkom poginulog branitelja u Vukovaru.Bit ce mu to sansa da vidi u kakvom je ona stanju.Malo tu novac vrijedi i on nemoze izbrisati tugu i dusevne boli koje ti ljudi prozivljavaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dvoumim se već neko vrijeme, jer ne znam dali je uopće pristojno pitati za ukupna primanja HRVIa I grupe, dakle mirovina + invalidnina + primanje supruge za njegu. Nije mi nikakva namjera ništa isprovocirati ili politizirati, ali potaknut sam riječima poznanika i susjeda 100% invalida koji okolo priča takve nebuloze, maltene da ima manju mirovinu od nas invalida sa manjim postotkom. Dakle, klasika, mirovina od početka rata, počasni čin pukovnika...zna li netko otprilike ukupna primanja tih naših prijatelja suboraca, i da malo ironiziram "povlaštenijih od povlaštenih"?

 

 

Kakve god nebuloze on pričao, to je njegova osobna stvar, kao i njegova primanja.

 

Koliko je moralno zabijati nos u novčanik 100-tnog invalida ostavit ću vama na dušu da ocijenite.

 

Nepotrebno je i da napišem razlog (a neki od razloga su navedeni u prethodnom postu) zašto ću zaključati ovu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija