Peppy objavljeno: 26. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 26. srpanj 2010. Poštovani, koristim dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju i idući mjesec predajem HZZO-u doklumentaciju za kontrolno vještačenje. Namjeravam istovremeno zatražiti rad s polovicom punog radnog vremena umjesto dosadašnjeg dopusta, na što imam pravo sve dok mi traje pravo na njegu. Radi se o 4-satnom radnom vremenu s "punom" plaćom (50% plaća HZZO, 50% poslodavac) pa me zanima prema čemu se izračunava iznos plaće s obzirom da sam direktno s porodiljnog dopusta prešla na njegu djeteta i naknadu od 2100kn? Znam da sam u ovom statusu zaštićena od otkaza, a kako se u firmi dijele otkazi, zanima me što mogu očekivati ako poslodavcu predam rješenje o radu s polovicom punog radnog vremena, a on me stavi u status "neraspoređenih" ili "tehnološkog viška"? Hvala i pozdrav, Peppy Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 27. srpanj 2010. Dijeli odgovoreno: 27. srpanj 2010. U Zakonu o radu ne postoji nikakav "status". Prema zakonu o radu poslodavac Vam nikakav otkaz nemože dati. Dakle vi ćete raditi na način kako ste to opisali. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Peppy odgovoreno: 27. srpanj 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 27. srpanj 2010. Nisam studirala pravo pa se ne izražavam pravilno i/ili pravno . Status=situacija=stanje stvari i sl. u ovom kontekstu. Zahvaljujem na odgovoru, Peppy Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
imported_nikša odgovoreno: 1. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2010. poslodavac će vam obračunat plaću za pola radnog vremena, Centar za socijalnu skrb, po njihovoj tj. vašoj platnoj listi isplatiti još toliko (naravno bez dodataka na plaću)... Iznos plaće nema veze sa prijašnjim iznosom naknade već sa vašim Ugovorom o radu tj. radnim mjestom... Ako još što treba pitajte, mi smo koristili ovo pravo 3 godine... :tuzan: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.