Jump to content

Rad s polovicom punog radnog vremena

Peppy

Preporučene objave

Poštovani,

koristim dopust za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju i idući mjesec predajem HZZO-u doklumentaciju za kontrolno vještačenje. Namjeravam istovremeno zatražiti rad s polovicom punog radnog vremena umjesto dosadašnjeg dopusta, na što imam pravo sve dok mi traje pravo na njegu. Radi se o 4-satnom radnom vremenu s "punom" plaćom (50% plaća HZZO, 50% poslodavac) pa me zanima prema čemu se izračunava iznos plaće s obzirom da sam direktno s porodiljnog dopusta prešla na njegu djeteta i naknadu od 2100kn?

Znam da sam u ovom statusu zaštićena od otkaza, a kako se u firmi dijele otkazi, zanima me što mogu očekivati ako poslodavcu predam rješenje o radu s polovicom punog radnog vremena, a on me stavi u status "neraspoređenih" ili "tehnološkog viška"?

Hvala i pozdrav,

Peppy

Dijeli na drugim stranicama

poslodavac će vam obračunat plaću za pola radnog vremena, Centar za socijalnu skrb, po njihovoj tj. vašoj platnoj listi isplatiti još toliko (naravno bez dodataka na plaću)...

Iznos plaće nema veze sa prijašnjim iznosom naknade već sa vašim Ugovorom o radu tj. radnim mjestom...

Ako još što treba pitajte, mi smo koristili ovo pravo 3 godine... :tuzan:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija