karijatide objavljeno: 27. srpanj 2010. Dijeli objavljeno: 27. srpanj 2010. Poštovani, zaposlio sam se pred tri godine(05/2007) u novoj firmi i ona me prijavila na HZZO za obvezno osiguranje.Predao sam zahtjev i za dopunsko zdr.osiguranje. Došla je kartica na krivo ime i firma ju je vratila u HZZO. Nakon nekog vremena je došla nova kartica. Kako mjesecima nije stizala polica dopunskog osiguranja, otišao sam u HZZO i pokušao otvoriti policu.No opet je na polici izašlo krivo ime.Oni su stornirali policu /11/2007(očito ne i financijsko potraživanje) i otvorili mi novu policu. Dvije godine sam uredno ugovarao i plaćao policu, i pred kraj isteka druge police dobijam ovrhu na potraživanje za policu iz 2007.Pišem žalbu i ovrha je obustavljena. Nedavno sam dobio poziv na sud. U biti, tuže me za godišnju premiju za policu koja je iz 2007. Tu policu nikad nisam dobio, kao ni uplatnice, a niti opomene. Kako bi čovjek mogao znati za nešto što nikada nije primio. Vjerujem da je riječ o potraživanju koje nije stornirano s policom za koju su bili pogrešni podaci u njihovoj bazi. Kako sada imaju novi program koji gleda dug po MBG, ne može se ugovoriti nova polica. Smiješno je što traže cijelu premiju + kamate za policu koja je bila važeća 5 mjeseci (kad je stornirana) Na analitičkoj kartici nema troška opomene, ali vjerojatno niti ne naplaćuju trošak opomene. U općinskom sudu u spisu nema ništa osim rješenja Jav.Bilj. o ovrsi i moje žalbe. Moje je pitanje : -1.Da li je nastupila zastara? 2. Kako sam dvije godine uredno otvarao police a da me nitko nije upozorio da postoji dug ? 3. Ako zastara nije nastupila , Što tražiti od suda da mi pribavi od njih kao dokaz (osim kopije iz urudžbenih knjiga,podatke o datumu zadnje promjene matičnih podataka u njihovoj bazi, povratnice za opomene koje nisam potpisao, možda podatke iz hrvatskih pošta o tome tko je dostavljao na adresu i kad je pokušana dostava, te izjavu teklića iz firme da je vratio pogrešnu iskaznicu) 4. Da li tražiti i grafološko vještačenje ako potpisi na tim povratnicama postoje. - čovjek ne zna na što su sve spremni osim što troše novac nas poreznih obveznika.... Da li netko ima kakva iskustva s ovim??? Unaprijed hvala na pomoći i odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.