Jump to content

Poštovani


mayyya

Preporučene objave

Poštovani!

 

Dobila sam presudu na koju se mogu žaliti,imam još par dana rok ,a htijela sam vam iznjeti neke stvari iz presude i htijela bih čuti vaše mišljenje o tome.

 

u kratko,ja sam skrbnik djeteta od 11 i pol godina ,presuda je u vezi susreta i kontakata dijeteta,naime drugi roditelj živi u drugoj državi ,redovno dolazi na rasprave u isti grad u kojem mu i dijete živi a ne pita da ga posjeti niti da ga vidi iako je taj dan u tom gradu.Otac i sin se nisu vidjeli od 10mj.prošle godine ,ne zove ga ,uglavnom nemaju nikakvu komunikaciju.

U presudi piše da če se susreti postepeno odvijati u mjestu djetetovog boravka -postepeno u trajanju od 3 mjeseca a onda su boravci u ovoj ili onoj državi.

Ok slažem se sa time ,nekako moramo početi ,ne slažem se sa time da se dijete i ja moramo odmah uključiti na psiho -terapiju zato jer i dijete ne želi kontaktirati sa ocem

.Otac ne treba iči na psiho terapiju.Mislim da bi se i njega u to trebalo uključiti

 

 

Ovakva privremena presuda je već bila donešena ,kontakti su bili na sličan način pripisani otac se nije javljao dok nije prošao period postepenog kontaktiranja ,kada je došao period ili jedna država ili druga javio se nadzornoj da mu dovedem dijete jer je t njegov vikend ,naravno dijete nije hrijelo niti pod razno ,na sudu je rekao da se nisam pridržavala privremenog riješenja.On je otvoreno rekao da neče dolaziti na kontakte dok ne budu riješeni ,da dijete pod prisilom dođe gore.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niste skrbnik (iz ovoga što pišete) već je dite dodjeljeno vama na brigu tj. nastavlja živiti s vama. isto tako ukoliko dite ne želi kod oca netko mora utvrditi koji je razlog da dite odbija susrete s ocem pa tako na tome poraditi kao i na odnosu oca sa sinom.pa se tako slažemo da se i njega triba uključiti u terapije, razgovore, dogovore.što se tiče toga da dite odlazi kod oca ne vidim problem ali bi bilo svakako bolje da se susreti s vremenom proširuju pa ako otac i sin imaju loš odnos prvo na tome poraditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

prije svega nije normalno da dijete ne želi kontaktirati sa roditeljem, osim ako taj roditelj nije zlostavljač, što u vašem slučaju ako se dobro sjećam iz prethodnih postova struka nije utvrdila.

Bilo bi po mome skromnom sudu izuzetno korisno, prije svega za vaše zajedničko dijete, da se na presudu ne žalite jer je ona donesena nakon što su obavljena vještačenja i u interesu je djeteta da kontakti sa drugim roditeljem što prije počnu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Istina ,slažem se sa vama ,da bi bilo poželjno da kontakti što prije počnu.A isto tako sam napisala da je privremena presuda donešena vrlo slično i da se otac nije javio na kontakte kao što se ne javi kada dojde na sud,on ne želi postepene kontaktke ,nego odmah ,sutra da mu se dijete dovede,dali shvačate u čemu je problem i ja pitam što tada ,proči če vrijeme ,on se neče javljati mada ja nazovem voditeljicu nadzora ,i kažem da ga ona nazove i da ga podsjeti da ima susret slijedeči vikend ,ali on se tada ne odazove,,,,dali me razumijete ,a ja kao majka nemogu na svoje dijete đonom i kada dojde tatin vikend spakirati ga i odvesti tati,da bi tata bio zadovoljan.

 

 

Slažem se sa vama da sam više puta pisala na ovaj forum i da osobe sa strane ,misle da i meni fali koja daska u glavi jer kod normalnih ljudi se takve situacije riješavaju na drugačije načine ......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija