Jump to content

kupoprodajni ugovor nekretnine

soldo

Preporučene objave

Poštovani, kupio sam kuću, prethodno sklopio kupoprodajni ugovor sa prodavateljem, pribavio tabularnu ispravu, sve uknjižio na svoje ime uz fiduciju banke jer sam podigao namjenski stambeni kredit u iznosu 90 tisuća EuR-a ( toliko je navedeno u kupoprodajnom ugovoru kao konačno i nepromjenjivo).

Međutim, problem je nastao naknadno kada prodavatelj od mene traži dodatnih četrdeset tisuća kuna, na ime tečajnih razlika i manupulativnih troškova zatvaranja svoga kredita u istoj banci, ( banka je meni odobrila kredit uz uvijet da se zatvori prethodni kredit prodavatelja). U trenutku sklapanja ugovora prodavateljev kredit, inače podignut u francima iznosio je 90 tisuća EUR-a. Međutim, franak je rastao i tu je nastala ta tečajna razlika za vrijeme čekanja obrade kreditnog zahtijeva a tu je još i 2 posto troškova prijevremenog saldiranja kredita, koje prodavatelj želi prebaciti na mene kao kupca.

U kupoprodajnom ugovoru piše da će se zatvoriti kredit prodavatelja, te da je utvrđena cijena 90 tisuća EUR-a, konačna i nepromjenjiva, znači li to da sam ja njemu bio obvezan dati spomenuti iznos, što sam i učinio ? .

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija