soldo objavljeno: 1. kolovoz 2010. Dijeli objavljeno: 1. kolovoz 2010. Poštovani, kupio sam kuću, prethodno sklopio kupoprodajni ugovor sa prodavateljem, pribavio tabularnu ispravu, sve uknjižio na svoje ime uz fiduciju banke jer sam podigao namjenski stambeni kredit u iznosu 90 tisuća EuR-a ( toliko je navedeno u kupoprodajnom ugovoru kao konačno i nepromjenjivo). Međutim, problem je nastao naknadno kada prodavatelj od mene traži dodatnih četrdeset tisuća kuna, na ime tečajnih razlika i manupulativnih troškova zatvaranja svoga kredita u istoj banci, ( banka je meni odobrila kredit uz uvijet da se zatvori prethodni kredit prodavatelja). U trenutku sklapanja ugovora prodavateljev kredit, inače podignut u francima iznosio je 90 tisuća EUR-a. Međutim, franak je rastao i tu je nastala ta tečajna razlika za vrijeme čekanja obrade kreditnog zahtijeva a tu je još i 2 posto troškova prijevremenog saldiranja kredita, koje prodavatelj želi prebaciti na mene kao kupca. U kupoprodajnom ugovoru piše da će se zatvoriti kredit prodavatelja, te da je utvrđena cijena 90 tisuća EUR-a, konačna i nepromjenjiva, znači li to da sam ja njemu bio obvezan dati spomenuti iznos, što sam i učinio ? . Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 1. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 1. kolovoz 2010. ako si postupio po kupoprodajnom ugovoru i isplatio ugovorenu cijenu izvršio si svoju obvezu. dokaz izvršenjaobveze je i uknjižba vlasništva. on je digao kredit u švicarcima i sad snosi posljedice koje nisi prouzročio. njegov kredit njegov problem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.