otto_stardust objavljeno: 1. kolovoz 2010. Dijeli objavljeno: 1. kolovoz 2010. Živim sa suprugom u drugom braku u stanu od 50m2 u prizemlju polovice obiteljske kuće . U stanu od 100m2 iznad živi sama moja majka koja je kupila prije 3 godine ta dva stana ( polovicu kuće ) prodavši stan u kojem je stanarsko pravo imao moj pokojni otac. Prilikom ostavinske rasprave nakon očeve smrti mene je nagovorila da se svog dijela odreknem u njeno ime da bi ga mogla prodati i kupiti tu polovicu kuće na što sam ja pristao.Napominjem da nemam braće ni sestara Tad sam zivio u prvom braku i u drugom gradu. Prilikom razvoda stan sam ostavio prvoj ženi sa kojom imam dvoje djece kojima uredno plaćam alimentaciju. Prije dvije godine sam sa novom suprugom uz majčin pristanak uselio u donji stan i uredio ga jer je bio prilično devastiran. Problem nastaje kad sam doznao da moja majka vlasniku te polovice kuće nije platila cijeli iznos već dvije trećine dok je dogovor plaćanja ostataka kad vlasnik sredi sve papire Vlasnik je papire sredio početkom ove godine no moja majka je u međuvremenu potrošila sav novac i sad mene tjera iz donjeg stana u podstanarstvo sa namjerom da ga proda da bi vratila dug!Ja sam trenutačno u teškoj financijskoj situaciji tako da ukoliko bi bio prisiljen ići u podstanarstvo ne bi mogao plaćati alimentaciju Ima li moja majka pravo da me izbacuje na ulicu? Mogu li ja osporiti ostavinsku kad sam se odrekao svog dijela stana čijom prodajom je majka kupila polovicu kuće Napominjem da je za stan dobila dovoljno novca za cijelu polovicu kuće no trećinu novca je sama potrošila Unaprijed zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.