Jump to content

zabrana upravljanja - molim pomoć

hdurdevic

Preporučene objave

Nakon veselice kod prijatelja, očito nisam dovoljno odmorio te mi je policija izmjerila 1,06 promila. Napisan mi je i uručen Prekršajni nalog kojim me se kažnjava s 2000 kn kazne te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 9 mjeseci.

No zbog prirode posla za koji mi je vozačka dozvola krajnje neophodna, svakako bih želio izbjeći zabranu upravljanja, pogotovo na tako dug period.

Molio bih za savjet da li mi je u svrhu izbjegavanja zabrane pametnije pisati prigovor i potpuno poricati prekršaj ili priznati prekršaj i moliti sud za ukidanje zabrane. Drugih prekršaja nemam, ali eto ovaj put se ovaj desio.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Dijeli na drugim stranicama

Sve zavisi kako je sačinjen zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti, odnosno koliko je vješt policajac pri svjedočenju i obrani svog postupanja.

Što se krije iza ovih riječi neću otkriti javno, znalci znaju gdje su kvake.

Općenit odgovor glasi: najbolje je priznati prekršaj i debelo obrazložiti nužnost što kraće zaštitne mjere.

Zaštitna mjera izrečena za određenu kategoriju vozila se može lako izigrati upravljajući vozilom druge kategorije ili prepravkom vozila iz jedne u drugu kategoriju jednostavnim zakačivanjem prikolice NDM veće od 750 kg.

Ako nemate neku drugu kategoriju kupite moped za par tisuća kuna.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija