Jump to content

Boravišna pristojba na kuću za odmor


Urobor

Preporučene objave

Poštovanje,

jučer, 05. kolovoza, na kućnu adresu stiglo mi je obično pismo u kojem se nalazila uplatnica kojom bih trebala platiti boravišnu pristojbu za svoju kuću za odmor. Problem je u tome što mi uz uplatnicu nije poslano nikakvo rješenje ili bilo što drugo što bi mi reklo na temelju čega su došli do te sume, tko je to obračunao, matični broj ili OIB organizacije. Ono što sam dobila kopija je Uredbe o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2010. godinu. Napominjem da pismo nije bilo preporučeno, a jedina naznaka pošiljatelja pečat je na omotnici koji glasi na Turističku zajednicu grada u Gorskom kotaru. Sve mi to djeluje sumljivo ili , u najmanju ruku, šlampavo i bezobrazno jer je ipak riječ o novcima koje treba zaraditi (neovisno o sumi).

 

Ono što me zanima jest smiju li se slati uplatnice koje glase na Državni proračun ovako neprofesionalno?

 

Zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, a prema odredbi članak 18. stavak 4. Zakona o boravišnoj pristojbi,vlasnik kuće ili stana za odmor koji plaća paušalni iznos boravišne pristojbe obvezan je paušalni iznos boravišne pristojbe uplatiti najkasnije do 15. srpnja tekuće godine. Iz toga proizlazi da je vlasnik kuće za odmor dužan sam uplatiti paušalni iznos boravišne pristojbe. Dakle, turistička zajednica nije dužna izdati rješenje i/ili obavijest.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija