Grlatheo objavljeno: 10. kolovoz 2010. Dijeli objavljeno: 10. kolovoz 2010. Poštovani, sa tetom svoje supruge, supruga i ja sklopili smo 1983. g. ugovor o doživotnom uzdržavanju, u kojem nismo naveli grob (ne znam je li se tih godina grob uopće unosio). Teta je nositelj prava na korištenje groba. Umrla je 1985.g. Ugovor sam ispoštivao i sve do današnjega dana plaćam naknadu za grobno mjesto. U ugovoru piše da nakon smrti tete nasljeđujem svu pokretnu i nepokretnu imovinu. U međuvremenu umrla mi je supruga i pokopana je u tom grobu. U upravi Mirogoja, međutim ne mogu prenjeti na sebe pravo o korištenju groba, čak mi kažu da nemam pravo biti ukopan u taj grob, jer nisam krvni srodnik vlasnice. Koliko mi je poznato: nakon smrti vlasnika prava na korištenje groba, to pravo nasljeđuju nasljednici. A nisam li ja koji sam sklopio ugovor o doživotnom vlasništvu i koji sam ga ispoštovao, nasljednik? Moje pitanje je: moram li sada ponovo pokrenuti ostavinsku raspravu ili ostavinu radi naknadno pronađene imovine i trebam li uopće pokretati ikakav ostavinski postupak ili sam ipso facto nasljednik, što mi u upravi groblja Mirogoj nikako ne priznaju? Puno hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.