Jump to content

Odbijanje alkotesta

Vin

Preporučene objave

Nedavno sam do prometnih policajaca odbio alkotest. Ali sam odbio i potpisati izjavu da odbijam alkotest, oni su pod moje ime jednostavno napisali: "Odbio potpisati".

Dali to mogu u žalbi pred prekršajnim sudom iskoristiti kao argument, budući da oni nemaju nikakav dokaz da sam ja odbio alkotest budući da nisam ništa potpisao.

Ako to nemogu iskoristi kao protuargument, onda znači da policajac može napisati izjavu o odbijanju alktotesta koja glasi na xy i umjesto njegovog potpisa napisati "Odbio potpisati" i teretiti xy na sudu za nesto sto on nije pocinio. Zar ne?

Dijeli na drugim stranicama

1. na izvješću o prekršaju/prekršajnom nalogu/optužnom prijedlogu policajac navodi "identitet utvrđen uvidom u:", pa se navede ili serijski broj osobne ili vozačke.ovo je dokaz da te policajac zaustavio.

2. okrivljenikovo pravo da se brani šutnjom uključuje i pravo da daje lažan iskaz. upravo zato iskaz policajca se na sudu uzima kao vjerodostojniji s obzirom da se radi o stručnoj i službenoj osobi.

3. NEMA TEORETSKE ŠANSE da sudac "popuši" izjavu da ti je policajac smjestio prekršaj koji nisi počinio. umjesto toga će ti većina sudaca prešutno uzeti za otegotnu okolnost činjenicu da si lažno teretio službenu osobu i bez razloga odugovlačio postupak (jer će se saslušati i policajac).

4. niti si ti prvi koji se ovoga sjetio, niti si prvi koji će dobiti punu kaznu za odbijanje alkotesta. inače, na sudskim sjednicama suci dobivaju naputke na koje načine će rješavati pojedine tipove prekršaja. koliko sam ja upoznat, za veće količine alkohola (a time i odbijanja testa) naputak je samo jedan - nema milosti.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

No members to show

• Napravi novi...

Važna informacija