majra objavljeno: 12. kolovoz 2010. Dijeli objavljeno: 12. kolovoz 2010. Ostavinskom poslije smärti majke bratu je pripao nuzni dio 1/4-dijela u kuci i zemlji + da je majka testamentom ostavila cijelu imovinu samo meni. Uvijek sam vodio brigu o majci i bratu i skrbio za njih. Brat je dobio obiteljsku imovinu, minimalnu, poslije smrti majke. Majka nikada prije nije htjela priznati da je hendikepiran i radno nesposoban pa nikada nije imao neka druga primanja. Socijalno je umijesano i brani "interese brata". Ja sam dobio skrbnistvo nad bratom, ali moram pokazati sve racune, bratovu mirovinu, rezije da su placene, kako se raspolaze bratovom mirovinom i kucom/nekretninama. Ja bih renovirao kucu, ulagao i gradio dodatne prostorije. Socijalno se mijesa i za sve moram dobiti njihovu dozvolu. Kako da isplatim brata i stavim novac na racun u banci i "dam brata Socijalnom". Uvijek cu voditi brigu o bratu, samo bih da se rijesim Socijalnog i budem 1/1 na posjedu. Kojim puten moram ici? Vjerovatno i vjestacenje moram platiti, koliko ce me kostati ako se upustim u to? Zahvalan Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 12. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2010. podnesi prijedlog za razvrgnuće suvlasmištva isplatom. brata će zastupati CZSR. ali nije mi jasno zašto CZSR zabada svoj nos ako o bratu vodiš brigu i skrbnik si . oni vole zagorčavati život ljudima koji ne traže pomoć od njih. kod održavanja kuće i renoviranja suvlasnici sudjeluju u djelovima koje odgovaranjihovom suvlasničkom djelu.o ulaganjima obavjesti i CZSR da bi čuo reakciju . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
majra odgovoreno: 12. kolovoz 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2010. Hvala, ucinit cu tako. Postoji li neki formular koji se popuni i preda? Gdje se podnosi zahtjev za razvrgnuce suvlasnistva isplatom? Na sudu? Ako imate neko znanje oko vjestacenja i troskova bit cu vam zahvalan. Rezultat cu vam javiti na ovoj stranici. CZSR ce vjerovatno potrajati sa odgovorom. Zahvalan Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.