Jump to content

vožnja motocikla u alkoholiziranom stanju

bajker-64

Preporučene objave

Braćo mila,molim Vas za pomoć i ozbiljan savjet...naime da podsjetm o tome sam već pisao,ali sada se pojavila jedna nedoumica pa Vam se obraćam...naime imam 45 godina,lugar sam i moj je problem što sam zatečen 22,05, za upravljačem motcikla(125cm3),1,28 promila sam napuhao,ali napominjem dogodilo mi se da sam popio dva piva netom prije zaustavljanja,ali nisam ovisan o alkoholu i ne konzumiram ga ili jako jako rijetko.....izrečena mjera je bila 8 dana bez vozačke,2000,00 kn kazne i 80,00 kn sudskih troškova po prekršajnom nalogu na licu mjesta....na isto sam uložio prigovor tj.pisao mi ga je odvjetnik gdje smo naveli pored pravnih klauzula "nije točno da sam imao tu količinu alkohola s obzirom da sam popio znatno ranije te da nije moguće da je bila ta koncentracija"....s obzirom da početkom mjeseca rujna moram pristupiti sudcu za prekršaje radi saslušanja pri čemu mi odvjetnik savjetuje da se držim stava da nije mogla biti ta količina alkohola (cijenim nadasve napore svog odvjetnika),ali sam u nedoumici što učiniti tj.bojim se da,ako ću tako postupiti da će mi sudac povećeti kaznu.....inaće u trenutku alkotestiranja to je bilo stvarno na dregeru se tri puta palila crvena lampica tako da je policijski službenik prekidao puhanje te mi je tek nakon četvrtog pokušaja utvrdio stanje alkohola....inaće do sada nemam prometnih prekršaja niti jednog u 27 godina vozačke karijere....

Lijepo Vas molim da me posavjetujete što da učinim,kako da se postavim kod sudca za prekršaje...i svakako,što mislite,koje me sankcije očekuju.....

Zahvaljujem se na razumjevanju i Vašem odgovoru.

Dijeli na drugim stranicama

U mladosti sam imao prilično loše mišljenje o bajkerima dok nisam tijekom faksa dobio priliku ispiti par piva s momcima iz MK "Fjaka". Od tada imam neko poštovanje i prema bajkerima i prema motorima. Da sam u vašem slučaju na mjestu suca mislim da bih pokušao maksimalno progledati kroz prste ali sumnjam da će uredujući dijeliti isto mišljenje.

Prije svega savjet za ubuduće: ako posumnjate u ispravnost rezultata alkometra zatražite analizu uzorka krvi ili urina. Po vašoj priči rezultat očitan Draegerom je previsok za dva piva. Osobno sam jednom nakon tri male pive napuhao 0,38g/kg. Problem je što se alkometri redovito baždare i u spis predmeta sucu se često dostavlja i atest za alkometar i uvjerenje za osposobljenost rukovanja za službenu osobu. Uz ovo vjerovatnije je da će sudac uzeti kao vjerodostojan rezultat alkometra a ne vašu izjavu.

Druga stvar: koliko sam upućen, alkometar radi na principu nekih kristalića koji zadržavaju alkohol iz daha. Ti kristali su osjetljivi na nikotin i nekad mogu očitati krivi rezultat. Zbog toga sam negdje pročitao da se u slučaju da ste konzumirali duhan treba sačekati s alkotestiranjem desetak minuta od zadnje cigarete.

Mislim da vas je odvjetnik malo uvalio u...Bez rezultata iz krvi ili urina teško ćete pobiti nalaz alkotesta, pa bih možda preporučio priznati prekršaj i zamoliti suca za blažu kaznu. Sudac inače, primjenjujući sankciju uzima u obzir u kojoj mjeri treba utjecati na buduće ponašanje osobe u prometu pa bi trebali uvjeriti suca da ste do sada bili uzoran vozač. Dalje nemam ništa pametni za izjaviti.

Nadam se da će biti od koristi.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija