angelo objavljeno: 19. kolovoz 2010. Dijeli objavljeno: 19. kolovoz 2010. Poslije smrti roditelja,a prije braka sa sadašnjom suprugom, naslijedio sam imovinu.Oženio sam se,te prodao dio naslijeđene imovine i kupio stan kojeg sam potpuno opremio. Supruga ne radi,nije ničim učestvovala u kupnji i opremanju stana.Ja sam zaposlen i sve financiram.Djece nemamo i u braku smo godinu dana.Bračni odnosi su trajno poremećeni, te ću podnjeti zahtjev za rastavu braka. Sada me interesira, što će biti sa stanom,da li je samo moje vlasništvo ili se dijeli u omjeru 50:50. Kako se meni čini dijeli se samo ono što je u braku stečeno ZAJEDNIČKIM radom,a tog u ovom slučaju nema.Molim komentare Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 19. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 19. kolovoz 2010. nasljeđena imovina je osobna imovina . imovina kupljena novcem od prodaje osobe imovine je takođe osobna imovina a ne bračna stečevina . na činjenicu da je stan kupljen novcem od prodaje osone imovine treba ukazati sudu i dokazati. (kupoprodajni ugovor za osobnu imovinu ,kupoprodajni ugovor za stan ...) bračna stečevina je imovina kupljena novcen iz rada, za vrijeme trajanja bračne zajednice neovisno o tome koji bračni partner je dao više novca,stečenog radom partnera, za kupovinu zajedničke imovine (bračne stečevine) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
angelo odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Znači da je stan moj i on se ne dijeli,ako sam dobro razumio.Da li ste to 100% sigurni ??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2010. sudovi donoseodluke temeljem dokaza . čiji je stan ovisi o dokaznom postupku. ako supruga dokaže da je dio novca za stan dobila na dar od roditelja ,obitelji ... i sud povjeruje njenim dokazima ? dokazi :kupoprodajni ugovori za nekretninu u vlasništvu prije braka i nekretninu kupljeu u braku(mali vremenski razmak otuđenja i kupnja nekretnine) svjedoc-prodavatelji nekretnine (stana)-od koga su primili novac. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
angelo odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2010. Da sud donesi odluku na temelju dokaza to znam.Pošto imam sve kupoprodajne ugovore (prodja zemljišta,kupnja stana)mislim da bi to bilo OK. Hvala bovu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.