Jump to content

Isključenje na zahtjev večine


anonimno

Preporučene objave

Moze li se pokrenuti postupak za izbacivanje stanara iz stana (nemaju stanarsko pravo a općina ih vec godinama nastoji bezuspjesno izbacit) na osnovu čl. 98 Zakona o vlasništvu ili postoji li kakav sličan zakon, odredba... Naime, stanari zagorčavaju život svima a nedavno je njihov sin ,koji živi na drugoj adresi, upao u jedan stan i fizicki napao (i ozljedio) jednog stanara. Policija nije učinila ništa ali je podignuta privatna tužba. Akonami samo mozete pomoci gdje bi nasli odredbe vezane za navedeni slucaj ili ako imate kakvu drugu ideju molim vas odgovorite! Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je Općina vlasnik stana. Vjerojatno je protiv stanara, koji su u tom objektu u posjedu, podnijela tužbu radi iseljenja, a koji postupak je u tijeku.

 

Tu se onda ne radi o suvlasništvu, pa se tako ne može niti primijeniti čl. 98. ZVDSP.

 

U svakom slučaju, takva odluka nije odmah izvršna, pa je potrebno (vidjeti čl. 98. st. 5. ZVDSP) čekati sudsku potvrdu da doista postoje i razlozi za isključenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija