Jump to content

Klima iz stana iznad kaplje na moj balkon!?


bare71

Preporučene objave

Pozdrav, kao sto se iz naslova da procitati moj problem je vrlo jednostavan i relativno brzo rjesiv, ali moj mili susjed to ne smatra problemom i oglusuje se na moje molbe da to rjesi. Odvod vode iz klime kaplje direktno na moj balkon, 24 sata, tako da se ne mogu normalno sluziti balkonom a po noci ne mogu spavati jer voda non stop kaplje i lupa po metalnoj ogradi balkona moje spavace sobe! Tu je klimu susjed dodatno postavio, ona nije predvidjena projektom zgrade, stavljena je na krov, zice od struje su razvucene preko crijepova i limene zastite od kise. Ne razumijem se dovoljno ali strah me je da ne dodje do iskrenja, udara groma ili slicno zbog tih zice jer zgrada je u Dalmaciji.

Uglavnom zanima me da li se za postavljanje klime na krov zgrade ili fasadu treba traziti suglasnost ostalih suvlasnika? I molila bih nekakav savjet sto sad poduzeti, mogu li inspekciji prijaviti susjeda ili mozda nestrucne izvodjace radova i kojoj inspekciji? Puno hvala....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite susjeda službi koja je mjerodavna za komunalno redarstvene poslove. Ili ga upozorite da ćete ga prijaviti ako ne riješi problem. Ako ga prijavite najvjerojatnije će susjed dobiti rješenje da klimu mora maknuti, jer bi za postavljanje klime trebao prije svega tražiti suglasnost ostalih suvlasnika budući da se radi o promjeni izgleda zgrade. Možete ga prijaviti i državnom inspektoratu. Ako ništa od toga ne uspije ostaje Vam i tužba, ali za ovakve situacije do toga ne bi trebalo doći, nego bi županijska ili državna uprava trebala odraditi svoj posao u Vašu korist. Međutim, ako ste i Vi nešto radili mimo ostalih suvlasnika, onda....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Klima koja kaplje je neprofesionalno priključena .Najjeftiniji način je da upoznate susjeda sa smetnjama od njegove klime i zamolite ga da ih ukloni,kako ne bi bili prisiljeni obratiti se sudu za onemogućavanje korištenja vlasništva , i za smetanje posjeda na način kako se to odvija .Potrebno je da susjeda pismenim putem pozovete na uklanjanje nedostataka i zadate mu rok ,pismo pošaljite preporučeno sa povratnicom .

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud je zadnja stvar. Najprije upozorite susjeda da ćete ga prijaviti inspekciji, ako on ništa ne učini obratite se gradskoj odnosno županijskoj upravi ili državnom inspektoratu. Oni su dužni rješenjem zapovjediti skidanje klime, ako je ona postavljena bez dopuštenja suvlasnika na suvlasničkoj površini (a krov jest suvlasnička površina).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzim odgovorima, nazalost morat' cu se obratiti inspekciji jer sam susjeda usmeno zamolila bar 10 puta da pokusamo naci neko rjesenje vezano za njegovu klimu (to traje vec 6 mjeseci). Klima, ni njeno postavljanje mi ne smeta, ali konstantno kapanje na moj balkon mi stvarno predstavlja problem. Sto je najzalosnije oluk je pola metra od te klime, ali susjed jednostavno ne zeli to "popraviti". Na cijeloj zgradi nije bilo nikakvih drugih intervencija, niko nista nije radio dodatno, pa ni mi.

Jos jednom hvala svima, pozdrav...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija