gringa objavljeno: 29. kolovoz 2010. Dijeli objavljeno: 29. kolovoz 2010. Molim za savjet kako dokazati postojanje otvora na kuci koja je sagradena prije 1968. godine i imam potvrdu od katastra, ali investitor tvrdi da su prozori naknadno otvoreni te je idejnim projektom interpolacije susjedne kuce (srusena preko 90 godina)predvidena gradnja nosivog zida kuće koji je ca.20 cm udaljen od zida naše kuće. Tom izgradnjom zida tik uz nasu kucu zatvorila bi se 2 jedina prozora (dvokrilna) koja se nalaze na toj strani kuće zbog cega vise ne bi imali dovod svježeg zraka i svjetlosti, te bi se pri otvaranju prozora našli direktno pred zidom. Dotični prozori su napravljeni prije 1968. a na nama je da to i dokazemo, ali ne znamo kako jer nakon provjere u arhivu ne postoje dokazne fotografije. Koliko sam saznala mozda bi mogli pomoci potpisi susjeda i ostalih stanovnika mjesta koji bi svjedocili, kao i dokaz sudskog vjestaka. Medutim sto se dokaza sudskog vjestaka tice imam informaciju da on moze biti pobijen ako investitor dovede drugog sudskog vjestaka koji ce tvditi suprotno jer radi se o skakljivoj godini 1968., a prijasnji ventilacijski otvori su pretvoreni u dva prozora 1966. ili 1967.godine.Ne znam da li postoji jos nekakav nacin da dokazemo istinu o postojanju dotičnih otvora i tako spriječimo izgradnju zida tik pred našim očima. Velika hvala na savjetima i pomoci! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.