ivedran objavljeno: 2. rujan 2010. Dijeli objavljeno: 2. rujan 2010. Radim već 3 godine bez ugovora. Prvi ugovor na određeno mi je bio na 6. mjeseci i istekao je prije 3 godine. Poslodavac je rekao u nekoliko navrata da ćemo to riješiti, ali ništa od toga. Redovno mi za to vrijeme plaća doprinose i isplaćuje plaću. Dakle sve je isto kao i prije dok sam imao ugovor. Zanima me koja su moja prava i obaveze. Da li je moj status sada "radnik s ugovor na neodređeno" ili ne. Uz to razmišljam o otkazu. Mogu li s obzirom da me ništa ne veže otići bez otkaznog roka. Molim pojašnjenje i savjet. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bojan501 odgovoreno: 2. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 2. rujan 2010. koliko znam ali vidi u zakonu o radu ako ti je istekao ugovor na određeno a i dalje radiš,bez obzira ako nisi potpisao novi znači da se smatra da imaš ugovor na neodređeno.dokaz tome i sam navodiš ,uplačuje ti plaću mirovinsko i socijalno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MarioSB odgovoreno: 3. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2010. U vašem slučaju vi sada radite na temelju ugovora na neodređeno..a da li bi morali ili ne odraditi otkazni rok ovisi o naćinu na koji bi vam prestao radni odnos.Za vas bi najbolje bilo kad biste dobili redovni otkaz od poslodavca(ako želite otići)jer biste tada imali pravo na otpremninu i naknadu s zavoda.ako potpišete sporazumni gubite ta prava.u slučaju da date redovni otkaz morate odraditi otkazni rok i nemate pravo na otpremninu i naknadu s biroa.ako imu hočete dati izvanredni otkaz za to morate imati dobar razlog.najbolje je dogovorite se s poslodavcem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivedran odgovoreno: 3. rujan 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2010. MarioSB hvala. Za naknadu sam znao, ali za otpremninu nisam. Znam da se otpremnina daje u velikim firmama, ali ja radim u jednoj ordinaciji koja ima 10-ak zaposlenih. Ako bih imao pravo na koliko bi to iznosilo (kako se racuna). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MarioSB odgovoreno: 3. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 3. rujan 2010. Otpremnina Članak 119. (1) Radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje iz razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem. (2) Otpremnina se ne smije ugovoriti, odnosno odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca. (3) Ako zakonom, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije određeno drukčije, ukupan iznos otpremnine iz stavka 2. ovoga članka ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu. -Znači na otpremninu imaš pravo samo ako ti poslodavac da otkaz nakon 2 godine neprekidnog rada,a ti nisi kriv za otkaz.Npr:moj nećak nije htjeo više raditi za svog poslodavc i uspio se dogovoriti s njim da mu ovaj da otkaz kako bi imao pravo na naknadu sa biro.al teško da će tebi poslodavac dati otkaz ako za to nema potrebe jer bi ti onda morao dati otpremninu.(govorim o redovnom otkazu iz poslovno uvjetovanih razloga) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.