Jump to content

Pokupljen s navijačima - savjet?


joe-black

Preporučene objave

Moj sin i grupica ljudi su šetnjom u gradu naišli i promatrali grupu navijača koja je palila baklje i izvikivala uzmemirujuće parole. Došla interventna i pokupila navijače i nekolicinu gledatelja koji su bili mlađi.

U policiji dao izjavu da nije sudjelovao o remećenju već da se igrom slučaja našao tamo, nije bio u alkolholiziranom stanju. Rekli su da će dobiti poziv za prekršajni sud. Maloljetnik je.

 

Molim kratki savjet:

- da li bi mogao biti osuđen i na što

- što da napravimo za mogućnost oslobađajuće presude (svjedoci ili nešto ?)

- na koje važnije situacije bi mogla osuđujuća presuda imati utjecaj u budućem srednjoročnom periodu

 

Zahvajujem naljepše na savjetu i pomoći.

 

J.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I vi ste jedan od brojnih roditelja koji ne znaju što im dijete radi pa se namjerno ili nenamjerno tješe pričom da im se sin slučajno zatekao blizu te grupe prilikom šetnje po gradu.

 

Ostvarena su obilježja prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, slijedi optužni prijedlog, poziv na sud i bit će osuđen sudskom opomenom.

 

Sve što napravi ne može se koristiti protiv njega nakon proteka roka rehabilitacije koja je 3 godine od pravomoćnosti, plaćanja novčane kazne, odsluženja zatvorske ili isteka roka kušnje uvjetne kazne.

 

U njegovom je interesu da mu taj rok rehabilitacije što prije prođe, dakle vaša pomoć u njegovoj obrani može biti dvosjekli mač. Sigurno će te produžiti prekršajni postupak, znatno odgoditi rehabilitacijski rok zbog čega baš kada se bude zapošljavao neće moći dobiti potvrdu o nekažnjavanju jer jest kažnjavan.

 

Na vama je da odlučite dosta toga.

 

Ako nad svojim djetetom nemate kontrolu izvolite tražiti pomoć.

 

Vlada RH je u sabor uputila Zakon o izmjenama i dopunama zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima po kojem bi se nasilnici još oštrije kažnjavali zatvorskim kaznama u trajanju do 5 godina.

 

Taj će zakon dobiti općenarodnu podršku i pozdravit će se svaka oštra presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj je savjet da pokušate svjedocima dokazati da Vaš sin nije bio u grupi navijača, niti je radio izgrede. Morate vidjet kakve dokaze policija ima protiv sina, što možete vidjet uvidom u spis.

Nadalje potvrdu o "nekažnjavanju" će Vaš sin dobiti uvijek jer se ovdje ne radi o kaznenom djelu, već o prekršaju, a potvrde se vade da bi se dokazalo da se pred Općinskim i Županijskim mjesno nadležnim sudovima ne vodi postupak..

Na brinite previše, osobito ako ste sigurni u sina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se s veteranom, razlika je da li je on gledao s tri metra ili s trideset. da je bio na pristojnoj razdaljini policija ga ne bi pokupila 100%. tako da nemojte biti naivni i vjerovat sinu. bolje da ga kazne na sudu i zastraše nego da i sam postane huligan kojih imamo ovako i onako previše...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija