Jump to content

odbijanje testa na opojna sredstva - prigovor na visinu novčane kazne

nevidljivi

Preporučene objave

odbio sam test na opojna sredstva jer mi je policajac rekao da je kazna za to 8 dana bez vozačke i da drugih poslijedica nema, odbio sam ga iz razloga jer sam večer prije bio u šatoru u kojem se konzumirala marihuana, budući da je šator mali i dim nije izlazio samtrao sam da bi bio pozitivan i s obzirom na to da je tih 8 dana relativno malo prihvatio sam i sad mi je došla kazna 7000kn i 5 mjeseci bez vozačke.

situacija je bila slijedeća, na cesti je bio sudar u drugom kolničkom traku, ja sam usporio, iz drugoga smjera je zatim dolazilo vozilo koje se prestrojilo u moj trak i počelo zaobilaziti nesreću, policajac mi je pokazao da stanem sastrane što sam ja i učinio, tražio me dokumente i rekao da će me testirati na opojna dredstva, da će pozvati kolegu i da to testiranje traje 5 sati kojih ja moram provesti u postaji ali da moggu odbiti i da onda ja ostajem na 8 dana bez vozačke dozvole, što sam ja, kao što sam već rekao, i učinio.

Budući da sam student i da primanja praktično nemam htio bih da mi se novčana kazna umanji ili zamjeni za dobrotvoran rad, zanima me da li je to moguće i kakve su šanse da mi se bilo što od toga odobri prigovorom. dosad sam imao jednu kaznu za prebrzu vožnju jedino, vozio sam 96 a ograničenje je bilo 80.

PREKRŠAJNI NALOG

kriv je što je dana 25.7.2010. godine upravljao osobnim vozilom marke ford fiesta regostracije kolnikom ulice valelunga u puli te se tom prigodom kao vozač motornog vozila odbio podvrgnuti ispitivanju pomoću uređaja ''cozart rapiscan'' poradi utvrđivanja prisutnosti opojne droge i lijekova u organizmu, čime je počinio prekršaj iz članka 282. stavka 4. zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivo člankom 282. stavkom 9. istog zakona, pa se temeljem istog propisa suđuje na novčanu kaznu u iznosu 7000kn.

Temeljem članka 282. stavka 9. zakona o sigurnosti prometa na cestama i članka 58. prekršajnog zakona prema okrivljeniku se primjenjuje mjera zabrane upravljanja motornim vozilom b kategorije u trajanju 5 mjeseci. vrijeme za koje je okrivljeniku određena mjera opreza privemenog oduzimanja vozačke dozvole uračunati će se vrijeme trajanja primjene zaštitnr mjere (članak 130. stavka 9. prekršajnog zakona)

temeljem članka 33. stavka 10. prekršajnog zakona, okrivljenik je dužan platiti novčanu kaznu u roku od 15 dana od pravomoćnosti prekršajnog naloga. dokaz o izvršenoj uplati obvezatan je dostaviti ovome sudu

temeljem članka 34 stavka 1 i stavka 2 prekršajnog zakona, ukoliko se novčana kazna ne bude plaćena u cijelosti ili djelomično u roku, naplatiti će se prisilno, a ukoliko u roku od godine dana ne naplati zamijeniti će se mjerom zatvora u trajanju od 24 dana

temeljem članka 138 stavka 2 točke 1 i točke 3 prekršajnog zakona okrivljenik je dužan platiti troškove prekršajnog psotoupka lalalalala 150kn

OBRAZLOŽENJE

ovlašteni nadležni tužitelj podnio je optužni prijedloh protiv okrivljenika, zbog osnovane sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u izreci prekršajnog naloga.

budući da je prekršaj iz optužnog prijedloga utvrđen neposrednim opažanjem ovlaštene osobe tužitelja koja je sačinila službenu zabilješku i zapisnik (list broj 1 spisa), ovaj je sudac izdao prekršajni nalog našavši da su ispunjeni svi uvjeti iz iz članka 230. prekršajnog zakona.

kod izbora vrste i mjere kazne sudac je uzeo u obzir sve okolnosti koje utječu da kazna po vrsti bude lakša ili teža, sukladno članku 36. prekršajnog zakona, posebno stupanj krivnje, pobude iz kojih je prekršaj počinjen, te ukupnosti društvenih i osobnih uzroka koji su pridonijeli počinjenju prekršaja.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija