Jump to content

Ovrha sudskih pristojbi u iznosu 100 kuna


scavrak

Preporučene objave

Nisam platio pristojbu na odgovor na tužbu u iznosu od 50,00 kuna, nisam ni znao, sud me nije upozorio. To je i u skladu sa čl. 37.st.1 ZOSP. Međutim, sad mi stiže opomena na tu neplaćenu pristojbu u iznosu od 100 kuna. I prijeti mi se ovrhom, a članak 41. ZOSP kaže da se ne primjenjuju odredbe ZOSP o ovrsi ako iznos neplaćene pristojbe ne prelazi 100 kuna. Ovdje je neplaćena pristojba 50 kuna, a to što je opomena 100 kuna, to je druga stvar. Tako da ne mogu provesti ovrhu zar ne? Ili, ako je ukupnih 150 kuna neplaćena pristojba, morao sam dobiti neko upozorenje?

 

Molim odgovor, znate da je rok za prigovor 3 dana, pa hvala puno unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, prvo ste trebali platiti tih 50 kn. Sada ide opomena i sve skupa iznosi 150 kn. Nakon toga sud će (ako ne platite) izvijestiti o neplaćenoj pristojbi nadležnu Poreznu upravu (i to o neplaćenih 150 kn), a onda je stvar Porezne kako oni dalje rade, ali troškovi vam se sefinitivno povećavaju daljim procesuiranjem, mislim da i ovi u poreznoj obračunavaju neke svoje pristojbe. Ako ne platite sigurno će ići ovrha. Tako lijepo platite tih 150 kn i primjerak uplatnice svakako odnesite u sud da znaju da ste platili i da to lijepo ulijepe u spis i stvar riješena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, međutim ja i dalje smatram da ne sud ne bi smio za taj iznos pristojbe,manji od 100 kn, kad vec nije upozorio, provoditi ovrhu, jer je to direktno protivno članku 41. ZOSP. Ako to oni rješavaju tako da se to prebaci Poreznoj, prema njihovim propisima, svejedno i oni moraju uzeti u obzir ZOSP, inace je to krasan nacin da se izigra odredba zakona povjeravanjem ovrhe nekom drugom tijelu. Podnio sam prigovor, u svakom slucaju cu platiti ako ga odbiju, no nije u redu da neukoj stranci (a ja to jesam) nije dano upozorenje, ali se salje opomena i prijetnja ovrhe. Da sam znao za iznos pristojbe, i platio bih.

Hvala :-)

 

P.S. ako griješim, molio bih nekoga da mi rastumači kad se uopće, i na koji način, primjenjuje članak 41. ZOSP.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija