Jump to content

prekršaj ili ne?


mister1

Preporučene objave

Dobar dan, molio bih pomoć ako netko zna za sljedeću situaciju: Je li prekršaj ako osumnjičeni prizna da je počinio prekršajno djelo i sasvim se jasno izjasni da je tako ali također nije utvrđeno počinjenje tog djela tj. nije nađen u prekršaju?

 

Eto, ako netko zna, ili bar uputa na neki članak zakona ili slično....hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žena je prodavala kuhani kukuruz na plaži, sa sobom nosi mali frižiderić u kome su kukuruzi.Tek što je došla na plažu, bez da je prodala iti jedan, došla je inspekcija.Ona je priznala da prodaje kao što je i jučer prodavala kukuruze bez da ima ikakvu dozvolu i od te izjave ne bježi;nema dozvolu za to.To je izjavila i u zapisnik i potpisala i stoji iza te izjave.Međutim, sami trenutak kada prodaje kukuruz kupcu nije dokazan tj. nije uhvaćena u djelu prodaje.

Znači, postoji li ovdje prekršaj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čekati prekršajni nalog, pisati prigovor u kojem navesti da je iz straha potpisala - ne zna što, predmet se šalje sudu, na sudu navesti da je kukuruz nosila unucima svoje prijateljice bez ikakve naknade, da ju je presrela nekava inspekcija i to je sve.

 

Unošenje hrane zabranjeno je na plažama pod koncesijom, za sve ostalo obilježje prekršajnog djela je stavljanje na tržište i nezakonita trgovina. Dakle, bitno je poricati da su kukuruzi bili namjenjeni tržištu i da su bili predmet trgovine odnosno prodaje.

 

Ako postoje bilo kakve okolnosti koje u vašem postu nisu navedene, takva obrana će biti bezuspješna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da još pojasnim:žena je priznala i priznaje i dalje da je prodavala i da će prodavati kukuruze.od toga ona ne odstupa iz nekog svoga razloga.Znači, bez ikakve dozvole je to radila i to rado priznaje bez ikakve prisile ili zabune.Ali samo djelo tj.trenutak prodaje nije dokazan.

Može li biti prekršajno gonjena ako priznaje sve to ali ne postoji dokaz da je prodala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija