Jump to content

Obavezni prekršajni nalog


zvjerka

Preporučene objave

Jučer dobila obavezni prekršajni nalog za plaćanje kazne od 2000 kn prema Zakonu o sigurnosti prometa članak 134 st. 3 tj nisam zaustavila vozilo ispred pješačkog prijelaza sa dvije i više trake. Vozilo nisam zaustavila ali sam znatno usporila ( oko 10km/h). i nisam nikoga ugrozila. Nakon 2 -3 km zaustavlja me policijski služenik i ovavlja uvid i ojašnjava mi prekršaj. Uvidom u PU vidi da nisam kažnjavana i pušta me uz napomenu da slijedeći put pripazim. I sad nakon tri mjeseca dolazi mi kazna. U dopisu piše da prema neposerdnom opažanju prema čl. 233 Prekršajnog zakona i navedenom čl. 134 sam kriva. Upitom u PU rečano mi je da nema veze što piše neposredno opažanje, a ne uvid , jer tak imaju šprance za pisanje naloga.

Također nakon nadzora služenik nije mi uručio nikakav pismeni trag, ni usmeni da će protiv mene biti podignuti prekršajni nalog. E sad kao da napišem prigovor i dali uopće imam na sudu šansu za smanjejne ili oslobođenje od kazne, jer u slučaju sučeljavanja moja riječ protiv njegove.

Eto molim za pomoć, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše pitanje očito nije dovoljno jasno. Naime, nigdje nema obveze da se zaustavite pred svakim pješačkim prijelazom, već je obveza vozača da propuste pješake na pješačkom prijelazu. Ako nekog pješaka niste propustili (smatrao bilo tko da se niste zaustavili ili što drugo) tek ste onda u prekršaju.

Isto mi nije jasno u čemu vi, a i vaši prethodni sugovornici, vidite razliku između "uvida" i "neposrednog opažanja" :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija