Jump to content

Pomoč molim


katakarlo

Preporučene objave

Rastavljen sam.Imamo zajedničko dijete od 6 godina koje sada živi sa majkom.Plačam 800 kn. redovito.Dobio sam pravo na posjete svaki drugi tjedan po vikend.Prvo su se odselili 300 km dalje od mene.Dogovorio sam sa bivšom da dijete bude po tjedan dana kod mene barem jedanput mjesečno.Jer su preveliki troškovi da odlazim svaki drugi vikend po dijete, a bio bi samo jedan dan kod mene.Sad su se odselili u Sloveniju.Preudala se.Pitanje je dali mogu dobiti skrbništvo za svog najdražeg, ili bar da dobim vise dana za druženjem sa djetetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da su nasttali promjenjeni uvjeti možete tražiti i promjenu sudske odluke u vezi vidjanja djeteta, no morate se obratiti Hrvatskom predstavništvu u Republici Sloveniji i naravno naći dovoljno strpljivog odvjetnika da se pozabavi ovako zakompliciranim slučajem.

 

Što se skrbništva tiče, vrlo teško je moguće da ćete zbog toga što se djetetova majka, vaša bivša supruga ponovo vezala u brak, moći dobiti skrbništvo nad djetetom. žao mi je što vas moram razočarati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Bivša žena i njen novi muž nemaju još uvijek Slovenske papire.Bivša ne radi nigdje i njen novi ima posao ali nema baš veliku plaću.Sin još uvijek nije krenuo u školu.Mogu li na osnovi njene nezaposlenosti i činjenice da želi počet živit u Sloveniji, i naravno da sin želi da živi kod mene, steči neku prednost u dobivanju skrbništva???

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njezina nezaposlenost ne utječe na dobivanje statusa skrbništva nad malodobnim djetetom.

 

S obzirom da dijete želi živjeti s vama, obratite se sudu ( to je sad po novom) i pokrenite postupak. tek kada sud bude tražio sve dokaze ili izdao nalog ga prikupljanje dokaza od institucija vidjet ćete što ćete od toga uspjeti.

 

Nije nemoguće, ali je dosta komplicirano i teško. samo nemojte navoditi da vam je financijski problem vidjanje s djetetom, jer vam to baš neće pozdraviti niti CZSR ( koji će sigurno u sve biti uključen), a niti sud, niti psiholog.

 

Stoga pokušajte ako želite, samo pretpostavite da će onda i majci biti financijski još teže vidjati dijete, pogotovo ako ne radi. I to će se uzeti u obzir.

 

Pokušajte i sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija