Jump to content

zastara potrazivanja po kreditnoj kartici


anonimno

Preporučene objave

izgleda da nitko ziv tu ne zna odgovor od nasih pravnika :(

 

znaci, igramo u mutnom - banke ne znaju sto ce, mi ne znamo sto cemo... izgleda da se svatko mora izboriti za svoj status sam, snac se i pokusat nesto "izvuc" od banke, jer sumnjam da ne bi vec tuzili ako su oni u pravu, pa HT tuzi za 100kn ako im se ne plati u roku par mjeseci :)

 

josip

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Josipe,

ako ista saznas molim te javi..ja imam isti problem..samo american kartica..prerezana je 2002.godine..i od tada nista..do neki dan..primila sam pismo nekog odvjetnika da ce pokrenuti tuzbu..voljela bih znati kako pokusati rjesiti problem, jer me sada terete i za kamate koje nisu male..pogotovo u odnosu na glavnicu..

..pozdrav, jadranka :wavey:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Štovani kolege, nisam siguran da se ne bi radilo o povremenim potraživanjima. Naime, kako se samo potraživanje kamata izričito smatra povremenim potraživanjem u smislu čl.372.ZOO-a 8mislim pritom na stari ZOO), ali isto tako i potraživanje koje dospijeva godišnje ili u kraćim određenim vremenskim razmacima, nije isključeno i ovakva potraživanja smatrati povremenim. Pretpostavljam da svaki dug načinjen po kreditnoj kartici dospijeva na naplatu određenog datuma u mjesecu (to je pitanje riješeno odredbama ugovora) pa se radi o potraživanju koje dospijeva u jednakim mjesečnim razmacima, redovito i povremeno. Na taj način primjenjiv je zastarni rok od 3 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 13 godina kasnije...

Poštovani svi,

U mojem slućaju sad kada je odblokiran račun tekući, od nekud je banka po kartici nakon 6 godina izvukla dug od 1580 kn koji stoji od vremena blokiranja računa....a kao sva dugovanja su prodana matrixu?? Ima li zastare za tu karticu, jer isključivo za tu cifru nikada nija došla opomena do sada??

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija