Jump to content

Premještaj iz Osijeka u Rijeku


anonimno

Preporučene objave

Nazalost, necete se moci prebaciti, jer je kod njih ograniceno prebacivanje na one koji studiraju do 8 godina... Barem je tako bilo ove jeseni kad su se studenti prebacivali, iako mislim da nisu to mijenjali!

Jedino ukoliko ste imali par godina zamrznuto studiranja, onda mozda postoji sansa, ali o tome morate imati potvrdu faksa iz Osijeka.

Probajte nazvati Pravni fakultet u Rijeci, jako su ljubazni, reci ce vam sve informacije.

Pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj u Rijeku, komplcirani su i ograničeno im je studiranje na 9 god. ( i za izvanredne! ).Postali su jako ambiciozni i ako ovak nastave zasjenit će Zagreb. Probaj završiti u Osijeku jer putovanje je jako komplicirano kad imaš pismene i nakon par dana usmene, teško je to uskladiti i puno košta.

Svima nam je teško, profesori su bahati i misle da je samo nj. predmet bitan,ali nažalost tak ti je u cijeloj zemlji...Možda da probaš Split,ako si dala Građansko?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ove godine željela sam se prebaciti u Rijeku, svi su mi govorili da je to čista formalnost, sam pošalješ molbu i prijepis ocjena...oni primaju sve...profesori OK. Možda je tako bilo do prije par godina,ali više definitivno NIJE. Molbe rješavaju tek sredinom 11. mj. , odugovlače s odgovorom; meni je tek prije mjesec dana doma stigla obavijest da mi je odbijen premještaj zbog prekoračenja roka studiranja. A ja sam izvanredan student, imam malo dijete... još sam i bila prekinula faks na par godina tak da sam faktički studirala 6 god. To mi ništa nisu uzeli u obzir, jako su me razočarali; maksimalno su nesusretljivi i neosjetljivi na studentske probleme.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molbe rješavaju tek sredinom 11. mj. , odugovlače s odgovorom; meni je tek prije mjesec dana doma stigla obavijest da mi je odbijen premještaj zbog prekoračenja roka studiranja. A ja sam izvanredan student, imam malo dijete... još sam i bila prekinula faks na par godina tak da sam faktički studirala 6 god. To mi ništa nisu uzeli u obzir, jako su me razočarali; maksimalno su nesusretljivi i neosjetljivi na studentske probleme. Pozdrav!

 

Meni se ipak cini da je malo pretjerano govoriti o njihovoj nesusretljivosti i neosjetljivosti..prije je problem u vasoj neupucenosti :roll:

 

U Rijeci je studiranje ograniceno na 9 godina, kao sto je netko to vec i napisao, a sto vrijedi i za redovne i za izvanredne studente..

Molbe se rjesavaju u 11. mjesecu jer u Rijeci upisi za izvanredne studente traju do 30.11., eventualno do kraja 12. mjeseca, jer se rok u 12. mjesecu izvanrednim studentima racuna kao dekanski rok.

 

Taj rok od 9 godina ne vrijedi samo za osjecke studente vec i za one koji su u Rijeci od prve godine, a produzetak studiranja se dopusta kad za to postoje opravdani razlozi (trudnoca, vojska, bolest koja se lijecila duze od 3 mjeseca..)

Ja sam u Rijeci od prve godine i sad mi je odobren produzetak studiranja jedino na temelju lijecnike svjedodzbe..Trebala si prvo na svom maticnom fakultetu srediti mirovanje za vrijeme trudnoce i prve godine djeteta i onda sigurno tvoja molba ne bi bila odbijena..

Pozdrav od kolegice iz Rijeke!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi trebalo mirovanje jer sam izvanredni student i smatram da nije fer ograničavati rok studiranja onima koji plaćaju. Kolegice, iz najbližih mi krugova znam da su u Rijeci do ove godine primali i studente koji duže studiraju, ali istina da nikada nije bila takva navala ( oko 300 molbi ) pa su mogli birati kakve studente žele. Okrenuli su leđa mnogima. A mogli su dobro zaraditi...Nisam neupućena kako Vi tvrdite, samo razočarana! Zanima me samo što sa onim studentima koji u tom roku ne završe faks, a nemaju liječničku potvrdu nego su npr. živjeli par godina u inozemstvu ili sl.? Ako izgube pravo na završetak studija, to je prestrašno ( a npr. ostane im 2 - 3 ispita! ).

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi ulazila u to je li fer ogranicavanje studiranja ili nije ali cinjenica je da to stoji u Statutu Pravnog fakulteta u Rijeci, svidjalo se to nama ili ne (samo da napomenem da sam i ja takodjer vec jedno 3 godine izvanredni student)..

Ako je zbilja bilo 300 molbi, u sta nisam upucena, ne cudi me da su mnogi ostali razocarani..upisna kvota za 1. godinu je svega 250 studenata pa jednostavno ne mogu ni zamisliti kako bi fakultet funkcionirao sa 300 studenata vise na 3. ili 4. godini..nije sve u zaradi ;-)

 

Oni koji ne zavrse u roku podnose molbu uz koju moraju podnijeti nekakvu potvrdu, na sta ce ih uputiti ljubazne tete iz referade..Osobno, nisam imala nekih opravdanih razloga zbog kojih bi trazila produljenje te me hvatala poprilicna panika da ce me najuriti s faksa, no upravo jedna od tih gospodja iz referade mi je sugerirala da se obratim svom lijecniku i da ce mi sigurno dati nekakvu potvrdu, sta mi je na kraju i uspjelo :-) je da je to gnjavaza ali jos uvijek nisam cula da su nekoga najurili s faksa..

 

Isto vrijedi i za one koji su primjerice bili u inozemstvu-ako za to vrijeme nisu upisivali godine na faksu, one ne ulaze u vrijeme studiranja, a ako ipak jesu, uvijek postoji mogucnost da nabave potvrdu..

 

Znam za jedan slucaj kada su primili curu kojoj je istekla 8. godina studiranja u Zagrebu, a trebala je upisati ponavljanje 3. dakle, imala bi samo godinu dana regularno sto ni u kojem slucaju nije bilo dovoljno da zavrsi..no, kako je cura parcijalno studirala i novinarstvo, gdje joj je ostala samo diploma, na temelju toga su joj odobrili jos 3 godine..

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"nekakvu potvrdu" koju ćeš dobiti od liječnika..!!!

 

Kolegice i kolege, ako liječnik izda "nekakvu potvrdu", zar ne mislite da se radi o kaznenom djelu falsificiranja isprava!!

 

A što će biti sa onima koji ne mogu nabaviti tu potvrdu?? a ne mogu je svi nabaviti... kao što ne mogu svi preko "veze" proći neke ispitie, a neki ipak mogu, kao što ne mogu svi dobit posao odmah nakon završetka faksa a neki ipak mogu, i da ne nabrajam... Fakultet sagledava objektivne okolnosti svakog pojedinogj slučaja kao i sud, međutim, osobno sumnjam u objektivnost i jednake kriterije od strane fakulteta !

 

Malo si pogledajte komentare na ovu istu temu u rubrici "gpp u osijeku i zagrebu " u starom "zatvorenom" postu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija