Jump to content

muči me pravo na stipendiju


dfunduk57

Preporučene objave

Dovoljan je i status dragovoljca iz Domovinskog rata (ne mora biti HRVi), a prosjek ocjena za prethodnu školsku godinu mora biti u svakom slučaju najmanje 3,5 da bi se ostvarilo pravo na stipendiju za srednju školu, koja je iznosila 400 kuna.

 

Pokušajte kontaktirati MOBMS, a evo i linka za kontakt:

 

http://www.mobms.hr/kontakti.aspx

 

Natječaj još nije raspisan, međutim unazad nekoliko godina su raspisivali natječaj krajem rujna pa bi se moglo očekivati da će tako biti i ove godine.

 

S obzirom da se razvedeni, kod Vas bi se pokušaj ostvarivanja tog prava mogao zakomplicirati.

 

Treba sakupiti dosta dokumentacije uz potvrdu o statusu dragovoljca ili rješenja o statusu HRVI.

 

Na ovom linku imate u PDF-u tekst natječaja pa na to kliknite i vidjet ćete što je prošle godine trebalo od dokumentacije, a vjerojatno isto to će trebati i za ovu godinu:

 

Kad otvorite link kliknite na "Tekst natječaja".

 

Klikni ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Kako da dođem do rješenja kad smo razvedeni, a odnosi su nam nula bodoova?"

---------------------------------------------------------

Obzirom kakve imate odnose sa osobom od koje bi koristili navedena prava za ostvarenje stipendije iskreno niste ni zaslužili da dobijete niti bilo koji dokumenat ,a kamo li stipendiju.dok je osoba x ostvarila svoja prava i ima status branitelja ili rvi tada je očito vama nešto i značila ,sad ste na " nula bodova" s tom osobom vjerovatno je to otac,ali ipak bi vam dobro došli njegovi dokumenti za ostvarenje stipendije-pa prvo naučite se poštivati svog oca/supruga ,a onda ce vam on sam vjerovatno dostaviti sve dokumentacije koju su vam potrebite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. pravo na stipendiju ne ostvarujem ja, već dijete;

2. jeste li se zapitali zbog čega su moji odnosi s osobom "x" "nula bodova", možda je čak počinio i neko kazneno djelo, kojim je dijete oštećeno, a koje je toliko odvratno, da o njemu nikada više ne želim ni misliti, a pisati ovdje o tome bilo bi, u najmanju ruku, neukusno,

 

s poštovanjem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u današnje vrijeme nakon razvoda braka gdje su u pitanju branitelji te rvi ,po raznim prijavama od strane bivših supruga ispada da su oni krivi za sve i još k tome analizirjući upravo ovu tematiku vidljivo je da se to događa ponajviše u vremenu kad su branitelji ostvarili pravo na mirovinu. neželim polemizirati u vezi ove situacije jer nisam upoznat no ako se dogodilo tako nešto kao što vi navodite onda definitivno ja nikada nebi niti zatražio takvu vrstu pomoći od takve osobe koja je učinila tako nešto strašno ???

( kako vi kažete počinio je KD -možda je prijavljen ,možda je procesuiran no možda ta osoba nije pravomočno osuđena to samo vi znate jel on uistinu pravomočno osuđen.nema nitko pravo koristiti se bilo kojom dokumentacijom od neke druge osobe bez odobrenja te osobe odnosno da on osobno ishoduje dokumentaciju.možda vam sad ovaj moj odgovr ne bude po volji ali vi imate pravo pitati,zato postoji ovaj forum no isto tako ja vam odgovaram u svezi vašeg pitanja i ujedno opisujem stanje u koja dolaze moji prijatelji branitelji i rvi u velikom % lažno prijavljeni i dovedeni na vrlo loš glas,a ipak to u velikom broju slučajeva nije tako i ponikan tim iskustvom ovaj odgovor je dobronamjerno napisan na vaš upit.

eto ispričavam se svima braniteljima i rvi ako sam rekao nešto neistinito u vezi situacija kad su na žalost lažno prijavljivani i to ponajviše po pitanju obiteljskog nasilja. činjenica je da na žalost postoje neki slučajevi koji definitivno treba sankcionirati ali jako veliki broj prijava je lažan i očit cilj onih koji prijavljuju je upravo da oni ostvare razne mirovine tih jadnih bolesnih branitelja i rvi,prikažu ih u sredini gdje žive dasu nasilnici i što tim ljudima preostaje drugo nego u večini slučajeva na razne načine skončavaju svoje živote,ali to nije riješenje trebaju se boriti za istinu i samo sa upornošću sve se može postići a laž brzo izađe na vidjelo-.

- vjerujem da nisam izašao iz okvira ove teme i da sam vrlo pristojno objasnio svoje osobne dokazane činjenice da se danas najlake trpaju u zatvore branitelji i rvi dovoljno je da neke supruga okrene broj policije i nitko te ništa nepita odvedu ga u zatvor,predstavljen kao nasilnik,obitelj prima mirovinu i dragi prijatelji dok vi trunete u zatvorima netko drugi ima itekako velike koristi od vaših stečenih prava.

---------------------------------------------------------

-ako nekoga zanima nešto više nek se sobodno obrati imam veliko iskustvo u takvim lažnim namještaljkama ba rado mogu pomoći..pozdravljam sve branitelje i rvi. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto žao mi je ako sam promašio temu !

ipak mi nije jasno ako je netko nekome nanio tako strašno zlo kako je napisano,nemogu shvatiti da bi mogao bilo što potraživati od takve osobe pogotovo ako je u pitanju i neko KD.ma bitno je iskoristiti sva prava koje su stekle osobe branitelja i rvi,a za sve ostalo oni su najgori i krivi za sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije bit krivnje,i za neke slučajeve sam sigurna da imate pravo, ali nije ovaj forum da nekoga blatimo ili opravdavamo samo pokušavamo pravno odgovorit na pitanja.

A ako je pitanj o djeci svi smo superosjetljivi...pa tu se radi o djetetu to je njegovo pravo, a ne ni majčino ni očevo!

Veliki pozdrav i lijepo je od vas da branite one koje su za našu domovinu napravili najviše, ali nije ovo forum o tome!

Veliki pozdrav! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

deltacro je napisao:

eto žao mi je ako sam promašio temu !

ipak mi nije jasno ako je netko nekome nanio tako strašno zlo kako je napisano,nemogu shvatiti da bi mogao bilo što potraživati od takve osobe pogotovo ako je u pitanju i neko KD.ma bitno je iskoristiti sva prava koje su stekle osobe branitelja i rvi,a za sve ostalo oni su najgori i krivi za sve.

 

pretjerujete, ako se roditelji ne slažu djeca moraju i dalje jesti i živjeti. sramota je kad se prepucavaju preko djece ,a drugi im još u tome i pomoažu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija