Mirna- objavljeno: 17. rujan 2010. Dijeli objavljeno: 17. rujan 2010. Molim, da mi znalci odgovore. Dali imam neku olakšicu pri kupnji prvog stana, ako da, gdje i što treba napraviti. Najljepša hvala na odgovoru. napomena : radi se o Slavonsko.baranjskoj županiji, ako ima neki značaj! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mirna- odgovoreno: 17. rujan 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2010. vidim 34 posjeta, a odgovora nema. Uputite me gdje mogu pronaći odgovor....čula, da pri kupnji prvog stana vlada daje neke povlastice....Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2010. VI. POREZNA OSLOBOĐENJA 1. Opća oslobođenja Članak 11. 9. građani koji kupuju prvu nekretninu (stan ili kuću) kojom rješavaju vlastito stambeno pitanje uz uvjet: 9.1. da imaju hrvatsko državljanstvo, 9.2. da prijavljuju prebivalište u mjestu i na adresi gdje se nekretnina (koju kupuju) nalazi, 9.3. da veličina nekretnine (stan ili kuća) koju kupuje građanin, ovisno o broju članova njegove uže obitelji, ne prelazi površinu kako slijedi: za 1 osobu do 50 m2 stambenog prostora za 2 osobe do 65 m2 stambenog prostora za 3 osobe do 80 m2 stambenog prostora za 4 osobe do 90 m2 stambenog prostora za 5 osoba do 100 m2 stambenog prostora za 6 osoba do 110 m2 stambenog prostora za 7 i više osoba do 120 m2 stambenog prostora 9.4. ako veličina nekretnine (stan ili kuća) koju građanin kupuje prelazi zadane površine iz podtočke 9.3. tada se porez na nekretninu plaća samo na višak stambenog prostora, 9.5. da građanin te članovi njegove uže obitelji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu (stan ili kuću) koja zadovoljava njihove stambene potrebe. Pod nekretninom (stan ili kuća) koja zadovoljava stambene potrebe smatra se vlasništvo stambenog prostora koji je opremljen osnovnom infrastrukturom i zadovoljava higijensko-tehničke uvjete. Odgovarajućim stanom ne smatra se stan u vlasništvu fizičke osobe kojim se koristi zaštićeni najmoprimac, prvo od prodavatelja tražiti novivlasnički list. provjeriti dugovanja na nekretnini. kupiti nekrtninu i na njoj prijaviti prebivalište. prijava kupoprodajnog ugovora poreznoj upravinajduže u roku od 30 dana (sa potvrdom o prijavljenom prebivalištu ako je moguće) ako na nekretnini postoji hipoteka ona smanjuje poreznu procijenu za nekretninu-poreznoj dostaviti i vlasnički list sa kupoprodajnim ugovorom (i poreznom prijavom ako je moguće a može i bez nj)u gruntovnicu i ispuniti zahtjev za upis vlasništva . platiti 250,00 kuna na ime sudskih pristojbi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mirna- odgovoreno: 18. rujan 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2010. hvala to je u svezi poreza, a meni se čini da je bilo riječi o nekom poticaju ( novčanom)...ima li u svezi toga nešto? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
orao2010 odgovoreno: 18. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 18. rujan 2010. Vi mislite na poticaj za kupnju stanova od Vlade.Država potiče sa iznosom od 100 do 300 eurića po kvadratu ovisno o cijeni stana.Možete proučiti zakon o poticanju prodaje stanova i u njemu možete vidjeti sve uvjete.Cijela procedura ide preko APN-a.Ja za druge poticaje nisam čuo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.