Jump to content

Lijecnicki pregled


g0suboy

Preporučene objave

DObar dan svima!

 

Ovo me zanima i nasao sam na stranicama MUP-a pa ako mi moze netko ovo malo pojasnit

 

9. Je li potrebno obavljati kompletan liječnički pregled za produženje vozačke dozvole u koju je upisano određeno ograničenje i gdje se pregledi obavljaju?

 

Zdravstvene preglede obavljaju zdravstvene ustanove i trgovačka društva koja obavljaju djelatnost medicine rada i specijalisti medicine rada u privatnoj praksi, a koje određuje Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Određivanje vrste i opsega pregleda je u nadležnosti navedenog ministarstva.

 

 

Situacija mi je sljedeca: Nakon položenog vozackog ispita dobio sam vozacku na 2 godine, nakon 2 godine sam isao produzit i dobio sam vozacku koja mi je vrijedila jos svega 10 mjeseci i pod napomenom mi pise "obavezan lijecnicki pregled". Inace pod napomenom mi pise "opticka pomagala" dioptrija cca -0.6.

 

Sad me zanima dali ja moram proci cjeli pregled ukljucujuci i psiho test i platiti 350kn ili mogu samo obavit pregled vida i platiti manje? (pitao sam lijecnika u ustanovi za lijecnicki pregled vozaca kojima to nije osnovno zanimanje pa mi je rekao da moram napraviti cjeli pregled, ali sjecam se da sam tu na Legalisu davno procitao da je neki gospodin imao slican problem kao moj sto se tice vida i da je nakraju platio samo nekih 100-tinjak kuna)

 

I jos sam procitao na stranicama MUP-a da u tom slucaju moram imat sliku u vozackoj sa naocalama a kad sam radio prvi put vozacku i kad sam produzavao nisam imao sliku sa naocalama i nitko nije na to regairao. Dali je to obavezno?

 

I kako to da netko tko nosi lece nema u vozackoj napomenu da mora nosit opticka pomagala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Platit će te cijeli pregled, a što će vam gledati druga je stvar.

 

Ako je osobi kojoj se izdaje vozačka dozvola izdano uvjerenje o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilima pod uvjetom da za vrijeme upravljanja vozilima koristi naočale, uz zahtjev se prilažu fotografije na kojima je ta osoba fotografirana s naočalama.

 

Dakle, ako izričito ne piše "naočale" ne trebate sliku sa naočalama.

 

Ako teta na šalteru odbije primiti fotografiju, odmah napisati zahtjev napismeno u 2 primjerka, priložiti sve potrebno, jednu kopiju zahtjeva predati u pisarnici policijske uprave, a na drugu tražiti prijemni pečat.

 

Druga teta mora staviti taj pečat, ne vrijedi izgovor "nije to za nas", upozoriti tetu da je sukladno uredbi o uredskom poslovanju obavezna staviti pečat i odbiti napustiti ured ili šalter dok ne stavi pečat.

 

Policijska birokracija je najgora birokracija u državi, protiv nje se mogu boriti samo najuporniji.

 

Ako vam se sve ovo ne da, naočale na glavu pa u fotografa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija