ice_man objavljeno: 19. rujan 2010. Dijeli objavljeno: 19. rujan 2010. Prije dvije godine firma me odlucila poslati na daljnje skolovanje i tada sam potpisao uogovor da ce oni snositi sve troskove skolovanja, a da se od mene trazi da zavrsim u nekom realnom roku, te da imam radnu obavezu prema njima 9g, i da mi nakon 3mj. kako zavrsim to skolovanje moraju dici koeficijent obracuna place,a u slucaju da ja nezavrsim ili svojom krivnjom dam otkaz moram vratiti cijelokupni iznos skolovanja. Ja sam svoju obavezu sa ugovora izvrsio, te kad smo dosli na temu o povecanju koeficijenta, oni si se kao izvlacili da je kriza i da trenutno nisu u stanju taj dio ugovora ispuniti. I tako je proslo vise od godinu dan, kako su mi zavlacili sa tim novim aneks ugovorom. i kad je meni puko film i kad sam rekao da cu otici i raskinuti taj ugovor, jer nemam vremena vise cekati na koeficijen, u roku od tjedan dana bio je spreman novi aneks ugovor u kojem su mi dali trazeni koeficijen ali na moje zacudenje dobio sam dvojni ugovor (rad na dva razlicita mjesta, gdje zatreba da cu ona tamo raditi, cega u prvotnom ugovoru nije bilo) naravno meni to nikako nije odgovaralo i odlucio sam da necu potpisati taj ugovor, na sto su mi oni rekli da ce me tuziti. sad mene zanima kakve su mi pravne sanse da dobim spor na sudu (ako dode do njega), ako i dalje ostajem kod svojeg da ne potpisujem taj novi ugovor, koji je po mojoj procjeni nepovoljan za mene, i to u pogledu sto sam bio zakinut godinu dana za vecu placu i sto sam dobio dvojni ugovor. i sto je jos zalosnije da nisam rekao da cu raskinuti ugovor mozda nikad ni nebi dobio taj novi ugovor. dal se ja sad mogu vaditi na tih 3mj. u koja su mi oni bili duzni podici placu, i na temelju toga raskinuti ugovor...jos jedno pitanje u ugovoru stoji da ako ja dam otkaz da cu morati vratiti iznos skolovanja, dal se to moje odbijanje potpisivanja ugovora isto smatra koda sam dao otkaz, jer ja nezelim dati otkaz, nek zelim da se sva ta zavrzlama rijesi na obje strane sa sretnim zavrsetkom. inace zaposlen sam gotovo 3.5 godine u toj firmi i negdje 2g sam zaposlen na neodredeno vrijeme.. lijep pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 21. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 21. rujan 2010. ice_man, 1. ti ni na kakove nove uvijete u ugovoru ne moraš pristati. Niko te na to nemože prisiliti. 2.nakon tvoje intervencije (šteta što nije bila pismena) dali su ti koeficijent. 3. Ti ćeš pismeno Zahtjevom za zaštitu prava tražiti retroaktivnu isplatu zaostataka po tom koeficijentu za dio koji ti nije plačen. U tom ćeš se zahtjevu,koji ćeš poslati poštom preporučeno sa povratnicom prprjetiti Inspektoratom za radne odnose jer nisu poštivane odrednice ugovora o radu koji ste obostrano potpisali te ti se paće stavlja na potpis novi ugovor koji je nepovoljniji za tebe a što je protivno općim propisima obveznog prava a i Zakona o radu. Upozorit ćeš ih i da ukoliko ne ispune tvoj zahtjev i ukoliko budu nadalje inzistirali na novom ugovoru da će te dovesti u situaciju u kojoj radni odnos više neće moći biti održiv pa tako više nećeš ni smatrati da imaš bilo kakove obveze prema njima vezano za tvoje šlolovanje. Mislim da će ti sve platiti i da više nećeš imati problema. Nemogu se ugovori samo tako mjenjati. Ovakav ti je ZZP (zahtjev za zaštitu prava) potreban i radi eventualnog spora kojeg može doći(eventualne šikane,podmetanja radi izvanrednog otkazivanja - moraš biti na sve spreman i od sada na svaki potez poslodavca pismeno reagirati). Naime obvezno je da imaš pismene tragove da si upozoravao poslodavca o nepravilnostime ukoliko dođe do suda. No ipak mislim da do toga neće doći jer je evidentno poslodavac u krivu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.