Jump to content

Prodaja vozila nepoznatom kupcu


haznfefer

Preporučene objave

Nedavno sam prodao staru krntiju jednom cigiću za sitne pare. Auto je bio 3 dana do isteka registracije i bilo je ili to, ili vožnja na otpad. Zapravo mi je bilo draže odvesti ga na otpad, ali tip je bi uporan i nisam ga se mogao riješiti. Nije htio ići na MUP da obavimo prijenos, nego je imao sto izgovora i razloga, da mu je kratko vrijeme za sredit auto za tehnički, te šta ja znam. Na kraju sam pristao jer je obećao osobno otići sa mnom kod bilježnika - bili smo, potpisali, uzeo sam pare i pustio ga da odveze auto. Naravno, poslije sam si mislio - neću više nikad vidit ni njega, ni auto, ni reg. pločice, i da sam napravio najveću glupost. Dva dana kasnije ga zovem i dobivam da je "isključio telefon" i mislim si - da, to je to. Sad se može svaki dan parkirati na crvenoj zoni, a kad dobije "dnevnu kartu", može ju sa smiješkom bacit u najbliži šaht, a meni će, osim tih kazni, stići i čestitka za neodjavljivanje auta nakon isteka registracije. Međutim, treći dan se ipak javlja i vraća mi pločice i dokumente sa objašnjenjem da se zajebo i da auto ipak mora na otpad itd. Ja sav sretan, ali...

 

Dok mi vraća dokumente vidim da je vadio papire od osiguranja iz plastične folije - bili su skupa sa prometnom, a sad više nisu. Zaključujem da su mu trebali, pitanje za što...

 

E sad - šta je najveći problem - ja uopće ne znam tko je on. Njegov potpis i podaci na ugovoru mogu biti lažni, jer se on nije dužan legitimirati, dužan je samo dati pare. Trebao sam njegove podatke provjeriti ja, ali sam bio naivan misleći da njegov dolazak kod bilježnika uključuje i provjeru identiteta - što je potpuno krivo. Upisao je svoje ime, adresu i - nije imao ni OIB, ni JMBG, nego je dao neki broj vize iz putovnice (?!?). Naravno, bilježnika za to boli ona stvar, njemu je važno da se prodavatelj legitimirao.

 

I šta sad? Ako je on napravio neku nepodopštinu za to vrijeme i želi teretiti moju policu osiguranja (a sasvim je moguće da mu je auto samo za to i trebao), kako da ja u tom slučaju nastupim? Mogu mahati ugovorom na kojem stoji pitaj boga čije ime. Kako uopće mogu znati da ti podaci nisu lažni - da odem na tu adresu i ko fol nešto ga trebam?

 

Ako je sve to bila prijevara za isplatu neke štete preko mojeg osiguranja, kako da se sad ja od toga ogradim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete odgovarati za neodjavljivanje vozila jer posjedujete kupoprodajni ugovor. Odgovara vlasnik a to vi više niste.

 

Čuvajte ugovor ko oči u glavi i nikom ga ne davajte. Ako nekom treba opet pođite u tog bilježnika i uzmite kopiju. Košta 50 kuna.

 

Ne možete odgovarati ni po čemu kao vlasnik vozila jer više niste vlasnik.

 

Vlasnik je NN osoba.

 

Jedino što možete izgubiti je bonus. Od isteka police osiguravatelj pokriva period do dodatnih 30 dana.

 

Ne bi vam bilo ludo posjetiti pravnika tog osiguravatelja i sve mu ispričati da se znaju postaviti u slučaju prijave štete.

 

To je sve što možete napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija