Jump to content

Nasljeđivanje duga iz Njemačke i nekretnine u BiH po njemačkom pravu

Matisa

Preporučene objave

Poštovani, molim odgovor na situaciju.

Umrli je dvojni državljanin ( Njemačko i Bosansko). Mjesto smrti Njemačka. Nasljednici: žena u Njemačkoj i kćer iz 1. braka u Hrvatskoj.

Postoji dug po osnovi kredita u Njemačkoj.

Postoji zemljište u BiH.

Kako su mi rekli na Njemačkom sudu, trebam se odlučiti prihvatiti ili odbiti nasljedstvo.

Problem je što se po Njemačkom zakonu vrijednost duga može naslijediti i iznad vrijednosti nekretnina.

Tako da teoretski mogu ući u dugove.

Moja pitanja:

1. PO kojem zakonu se može voditi postupak s obzirom na 2 državljanstva i lokaciju duga i nekretnina, koji zakon mi više odgovara ?

2. Mogu li neovisno pokrenuti ostavinski postupak u BiH za zemlju koju nasljeđujemo njegova 2. žena i ja po pola ?

3. Koje dokumente trebam tražiti od njemačke banke ( i mogu li )da mi potkrijepi nepostojanje jamaca, osiguranja kredita itd) ?

4. Je li za utvrđivanje popisa pokojnikove imovine dovoljna lista od njegove 2. žene ? Zar to ne utvrđuje neko neovisno tijelo ( porezna uprava i sl) ?

5. Njegova 2. žena je sudužnik u kreditu i zajedno su potpisali kredit. Zar ne bi ona trebala vraćati njegov dio kredita nakon smrti muža ?

Hvala lijepa !

:misli:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija