Jump to content

Propuštanje prava prigovora??


anonimno

Preporučene objave

Narode pomagaj!!

Dana 6.12.2005 mi je urucen prekršajni nalog za prometni prekršaj od 5.10.2004, i ja idiot sam pomiješao datume i tek 15.12. 2005 poslao prigovor prekršajnom sudu, kojei mi je policija odbacila kao napravodoban. Sad imam rok od tri dana za izjaviti žalbu Višem prekršajnom sudu!

pitanje glasi: Šta da radim? da pišem praznu žalbu. Da tražim povratak u prvobitno stanje? da se žalim na dugo i na široko? vaše procjene dali ću uspjeti dogurati do apsolutne zastare 5.10.2006?

Unaprijed hvala :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da ne možete tražiti povrat u prijašnje stanje jer se radi o vašoj zaboravljivosti, jednostavno ste se zeznuli i promašili rok tako da to nije opravdan razlog za traženje povrata. Što se tiče žalbe Visokom prekršajnom i zavlačenja postupka da bi došlo do aps. zastare, ne znam što da vam kažem jer sve to zavisi od ažurnosti suda, a ako budu ažurni, vama će naravno samo rasti troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK! Zanima me za koliko bi narasli troskovi u slučaju žalbe?

Da li imam pravo žaliti se zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. naime auto je ženin, slikala ga je multanova i poslali su joj očitovanje da se izjasni ko je vozio nas taj i taj dan. ona je u dobroj vjeri navela mene, ne znajući da sam auto posudio prijatelju taj dan. Meni dolazi prekršajni nalog i ja bi zbog gluposti trebao platiti 600 kn a nisam kriv osim što nisam pravodobno poslao prigovor pa da idemo kod suca za prekršaje gdje bi se sve razjasnilo. :-?

pomagajte rok mi se bliži.. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li imam pravo žaliti se zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja

 

a kvragu jel ti znas citati? nemas vise nikakvo pravo zalbe, propustio si rok, rjesenje je pravomocno, oglasen si krivm, kaznjen i gotovo je sad. a i ovo o povratu u prijasnje stanje ne samo da ne bi proslo jer je rijec iskljucivo o tvojoj nepaznji sto nije opravdani razlog, nego si propustio rok i za to jer je proslo vise od mjesec dana od dana propustanja roka.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Jasno mi je da nemam pravo na povrat u prvobitno stanje jer je proslo mjesec dana od propuštanja roka.

Kako je rješenje pravomočno kad na njega imam pravo žalbe 3 dana po primitku Višem prekršanom sudu u Zagrebu?? To piše na rješenju o odbacivanju prigovora kao nepravodobnog.

Znam čitati ali nisam izvježban u pravnim stvarima i terminologiji. Hvala ti na pomoci ali please bez vrijeđanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je rješenje pravomočno kad na njega imam pravo žalbe 3 dana po primitku Višem prekršanom sudu u Zagrebu??

 

ma brkas dvije razlicite stvari, jedna je rjesenje koje je doneseno protiv tebe zbog prometnog prekrsaja i to rjesenje je postao pravomocno i izvrsno onog trena kad protiv njega nije izjavljen prigovor u zakonskom roku, a cinjenica da si ti dva mjeseca nakon roka ulozio prigovor nije tom rjesenu retroaktivno ukinulo pravomocnost. pa na sto bi to licilo, dobijes nalog, ne platis i onda nakon godinu i pol kad ti je vec dosao poziv za zatvor ulozis prigovor pa onda sve stane, nalog od prije godinu i pol vise nije pravomocan?!

dakle, ovo na sto sad imas pravo zalbe je nesto drugo i to ne zadrzava izvrsenje tog prekrsajnog naloga kojim si kaznjen sa 500+100kn, niti bi izvrsenje zaustavila molba za povrat u prijasnje stanje, niti ti tece zastarni rok od 2 godine na koji racunas - u ovoj situaciji ti *jesi kriv* dok i ako vps ne kaze drugacije po pitanju ispravnosti odbacaja tvog prigovora (a nece reci drugacije)

najpametnije bi ti bilo tih 600kn zatraziti od onoga kojem si posudio auto, ako je to istina... kad ste si vec toliko dobri da mu posudjujes automobil, valjda ce i on biti toliko korektan da plati kaznu za prekrsaj koji je pocinio.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i mene zanima ima li netko drugacije misljenje, medjutim bilo kakvo drugacije misljenje bi, ako bi bilo ispravno, znacilo potpuni raspad cijelog prekrsajnog sustava. jer kada bi zalba protiv odbacaja nepravodobnog prigovora utjecala na pravomocnost prekrsajnog naloga, onda isto vrijedi i za nedopusteni prigovor, pa bi svaki okrivljenik nakon pravomocnosti naloga mogao unedogled podnositi nedopustene prigovore na nacin da cim mu 1-stupanjski sud odbaci nedopusteni/nepravodobni prigovor ulozi zalbu vps-u, pa kad vps odbije tu zalbu, onda ovaj napise novi nedopusteni prigovor i tako ukrug koliko god puta je potrebno za nastup apsolutne zastare.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija