Jump to content

parkiranje na zabranjenom mjestu


ivana_i

Preporučene objave

Pozdrav i postovanje, nadam se da ce mi netko svojim savjetom/iskustvom moci pomoci.

 

Prije nekoliko dana parkirala sam vozilo na mjesto na kojem je to zabranjeno. Radi se o malenom primorskom gradicu u koji ne idem cesto i situacija nije bila jasna kada sam prekrsaj pocinila, odnosno ja prekrsaja nisam bila svjesna. Bila je noc i na cesti, s lijeve strane, su se vidjeli obrisi iscrtanih parking mjesta, i mozda desetak automobila je uzduz te ceste vec bilo parkirano. Ja zapravo nisam mogla vjerovati svojoj sreci - da sam parking uopce uspjela pronaci! Ujutro je situacija, naravno, izgledala sasvim drugacije. Ispalo je da su oznacena mjesta na asfaltu zapravo prebojana (lose), i da je u stablu sakriven znak zabrane parkiranja i zaustavljanja (koji ja, vlastitom nepaznjom, prethodnu vecer nisam vidjela).

 

Uglavnom, na automobilu me docekala Obavijest o pocinjenom prekrsaju i uplatnica od 500kn.

 

Naravno, kriva sam, zakon je jasan. Medjutim ipak imam nekoliko pitanja.

 

Prije svega, mogu li se ja javiti u pripadnu PP (pismom) da sam upravljala vozilom navedenog dana i da se za pocinjeni prekrsaj tereti mene a ne moju majku koja je vlasnik vozila, ili to treba uciniti ona?

 

Dalje, u navedenoj obavijesti se navodi da je pocinjen prekrsaj iz clanka 12., stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (sto je tocno), ali i da je navedeni prekrsaj kaznjiv po clanku 8. istog Zakona (sto nije tocno). Naime, uvidom u Zakon ustanovila sam da je prekrsaj iz clanka 12., stavka 4.kazniv po STAVKU 8.isotg CLANKA (12.).

 

Sada me zanima mogu li se zaliti, naprosto zbog toga sto ono za sto me se tereti uopce nisam pocinila (jer je na Obavijesti o prekrsaju clanak/stavak krivo naveden).

 

 

Kao sto sam navela, kriva sam, ali sam iziritirana cinjenicom da su zapravo prometna pravila u tom gradicu postavljena tako da ih je nemoguce postovati, a onda se policija u odredenom momentu pojavi i apsolutno svima lijepi kazne. Zbog toga sam se spremna "bosti" i hvatati i za najmanju slamku.

 

 

Molim savjet oko pravnog lijeka za moju situaciju.

 

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija