blue objavljeno: 25. rujan 2010. Dijeli objavljeno: 25. rujan 2010. Pozdrav, molim vas da mi objasnite proces u sporazumnom rzvodu - suprug i ja se namjeravamo rastati. 1. Što, kako, gdje? 2. Također, zanima me određuje li se visina alimentacije prema visini primanja onog roditelja koji ne živi s djetetom (čula sam i slučajeva da je visina alimentacije određena prema potrebama djeteta neovisno o plaći roditelja)? Ako da, o kojem se postotku radi? 3. I treće, zanima me na koji način postići da se plaća roditelja koji plaća alimentaciju automatski umanjuje za iznos alimentacije? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Malicka odgovoreno: 26. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 26. rujan 2010. Pozdrav! evo iz svog iskustva znam (bivši suprug se prije 2 god iselio,a papire smo riješavali prije 10 mjeseci) sve je jako jednostavno ako je sporazumni. on je tu stvar preuzeo na sebe pa ne znam detalje:ono što znam-da je papire (ne znam što sve)predao na sud prvo,pozvani smo(vrlo kratko je trajalo)par pitanja. 2.korak-pozivaju nas s centra za soc skrb(pošto imamo dijete.tamo obaljamo razgovor od 45 min-ništa komplicirano.skroz ok.i 3.korak-opet na sud-kratko.i to je to alimentacija-ovisi o dobi djeteta-s obzirom na to njegovim potrebama-veći diomora "pokrivat"osoba koja ne živi s djetetom.tako se računa. sretno!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mokronoge odgovoreno: 26. rujan 2010. Dijeli odgovoreno: 26. rujan 2010. ako ste oko svega suglasni i sporazumni a imate malodobnu djecu možete podnijeti sporazumni zahtjev za razvod braka i u njemu sve točno naznačiti (preporučam uzeti odvjetnika, ali možete pokušati i sami) u zahtjevu trebate zajednički staviti prijedlog za razvod, povjeravanje na čuvanje i skrb malodobne djece i nadležnost centra za socijalnu skrb predlaže se da sud donese presudu kojom se 1. razvodi brak zaključen dana xxx upisan pod brojem u knjigu/maticu vjenačnih koja se vodi xxx između ime prezime, ime roditelja, rođeno prezime, datum rođenja. 2. zajednička mldb djeca (njihovi podaci kao gore) povjeravaju se na brigu xxx 3. za uzdržavanje mld djece xy će mjesečno izdvajati xx .. takođe je korisno ugovoriti nadležnost centra za socijalnu skrb i to se također može dogovoriti (inače vas prvi put pozivaju samo da se očitujete o centru koji će posredovati) prema mjestu prebivališta također, ako se dogovorite o alimentaciji, moguće je za zadnjem ročištu da vam sudac odmah napravi tekst administrativne zabrane koja se dostavlja poslodavcu roditelja koji je obvezan platiti (to se treba posebno napomenuti na ročištu) bogu hvala, ali primanja više nisu glavno polazište za izračun iznosa nego se prvenstveno gleda na potrebe roditelja, (dakle nema više ono ja imam malu plaću pa ne mogu- ako si radno sposoban, radi i omogući djeci normalan život) ali se uzimaju u obzir i primanja roditelja (oba) postoje tabele koje objavljuje hr.zavod za statistiku i gdje se točno određuje iznos koji je potreban djetetu prema uzrastu. ... naravno, uzimaju se u obzir specifičnosti svakog pojedinog slučaja, ali to su okviri.... evo nadam se da je makar malo jasnije.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blue odgovoreno: 30. rujan 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 30. rujan 2010. Hvala vam. Visina alimentacije se, koliko znam, može utvrditi i prema postotku u odnosu na primanja roditelja. p.s. ako sudac ne odredi odmah administrativnu zabranu, mogu li je ja zatražiti, i trebam li to onda već prvi put na sudu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blue odgovoreno: 15. rujan 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 15. rujan 2011. Iako mi ovo nije toliko važno (želja mi je da sve što prije završi), zanima me, u slučaju da roditelj koji ne živi s djetetom ima izuzetno visoka primanja, da li sud i u tom slučaju visinu alimentacije određuje prema potrebama djeteta (što je u Hr isplao stvarno smiješno) ili se ipak u obzir uzima određeni postotak primanja? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.