Jump to content

Krov na stambenoj zgradi


anonimno

Preporučene objave

Znači ovako. Vlasnik sam stana na 4. (zadnjem)katu stambene zgrade. Na zgradi je projektiran krov još prilikom građenja, ali on nije napravljen. Sada me zanima da li bi ja mogao pokrenuti izgradnju tog krova i kakve bi sve dozvole bile potrebne ? Tko bi bio vlasnik potkrovlja, ukoliko bi isključivo ja financirao izgradnju krova ? Kakve bi ugovore morao sklopiti prije gradnje da ja budem vlasnik potkrovlja ? Mislite li da se uopće isplati ulaziti u tako nešto ?

 

Zahvalan na odgovoru. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam odgovore na sva pitanja ali...

Ako je projektiran krov i nije napravljen, zgrada nije u skladu sa građevinskom dozvolom znaći nema napravljen tehnički pregled niti posjeduje uporabnu dozvolu. Strogo zakonski, zgrada nije nelegalna ali Vi u njoj nelegalno stanujete (govorim o zakonu a ne pravdi, normalno da ste uselili kad ste platili). Recite, koliko godina je stara građevina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zgrada je stara oko 30 godina, prvotno je bila namjenjena za poslovne prostore, ali je kasnije prenamjenjena za stanovanje. Kada su vršili tu prenamjenu ulagali htjeli su izbjeći ulaganja velikih novčanih sredstava pa su 'šedjeli' gdje god su mogli ... stubište, krov ... itd.

 

Sada pošto sam ja na najgornjem katu, zanima me dovršenje krova, a da zauzvrat dobijem potkrovlje (koje bi spojio s donjim stanom). Iskreno nemam pojma kome se trebam obratiti i da li se to uopće isplati jer ako bude trebalo plaćati sve dozvole, arhitekte, projektante ... bojim se da je neisplativo.

 

Pa ako bi netko znao što je sve potrebno .... bio bi zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija