Zozon21 objavljeno: 27. rujan 2010. Dijeli objavljeno: 27. rujan 2010. Poštovani, molim nekoga da mi razjasni slijedeću situaciju i kako je i dali sada mogu riješiti. Stvar je vrlo ozbiljna. Otac i majka su mi bili vlasnici kuće pola pola. Kod javnog bilježnika ja sam se izjavom odrekao svog naslijednog prava u korist starijeg brata. Nakon toga su kod javnog bilježnika moji roditelji sastavili darovni ugovor sa mojim bratom. U članku 5. tog ugovora stoji slijedeće: ''Darovatelji na darovanim nekretninama zadržavaju pravo doživotnog uživanja, što im darovatelj dopušta. U slučaju potrebe daroprimatelja na darovanoj nekretnini, darovatelji su suglasni iseliti u odgovarajući stan koji im je daroprimatelj dužan osigurati.'' Ugovor je potpisan od strane mojih roditelja i od strane brata, te je parafirana svaka stranica ugovora. Isti je solemiziran. Roditelji su u dobroj vjeri dali ugovor bratu na provedbu u gruntovnici i mislili su da je time riješeno njihovo pravo na doživotno uživanje. Ugovor je sastavljen i solemiziran 23.01.1998. Međutim događa se slijedeće. Moj brat posuđuje novac od treće osobe i kao garanciju daje u zalog nekretninu. Kada je došlo do spora odnosno kada je zajmodavac stekao pravo uknjižbe vlasništva, tada mi saznajemo da gruntovnica uopće nije provela pravo doživotnog uživanja nad nekretninom i to nije upisala u list C. Sada se pojavljuje novi vlasnik nad nekretninom i osporava mojoj majci pravo na doživotno uživanje. Molim da mi netko odgovori kako riješiti ovu zavrzlamu, tko je kriv za neprovođenje uknjižbe tereta u list C u korist mojih roditelja, te na koji način je Gruntovnica provela vlasništvo u korist mog brata, a da automatski na osnovu priloženog ugovora nije provela teret. POMAGAJTE Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.