Jump to content

Žalba-pretjecanje kolone?


miro77

Preporučene objave

Poštovani!

 

Molim Vas za savjet, naime:

-vozio sam se državnom cestom gdje je ograničenje 90km/h, te zaobilazio tri vozila koja su bila ispred mene i kretala se brzinom od 60km/h, na mjestu gdje je zaobilaženje dozvoljeno.

-zaobišao sam vozila ne ugrožavajući promet, no istog trena mi je policijsko vozilo koje se kretalo iza mene dalo znak da se zaustavim.

-„odrezana“ mi je kazna od 2000 kn, godina dana zabrane upravljanja vozilima B kategorije, te kazneni bodovi. (čl. 70, stavak 1)

 

Da li je policijski službenik bio u pravu kada mi je rekao da sam kažnjen jer sam zaobišao kolonu vozila, s tim da znam da „kolonu vozila“ čine tri ili više vozila. Da li kolona vozila mora imati neka obilježja da bi ja znao da se ispred mene kreće kolona vozila. Vozila nisu bila točno jedan iza drugoga, tako da sam se mogao ubaciti izmedju njih u bilo kojem trenutku, nikoga ne ugrožavajući.

 

Kakve su mi šanse što se tiče smanjenja ili izbjegavanja plaćanja kazne, pošto sam se žalio prekršajnom sudu...tj. tko je u pravu?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miro77 je napisao:

Vozila nisu bila točno jedan iza drugoga, tako da sam se mogao ubaciti izmedju njih u bilo kojem trenutku, nikoga ne ugrožavajući.

Ako policajac kaže drugačije, a stvarno jest bio na mjestu gdje je to mogao dobro vidjeti (što sumnjam) nemate se šanse izvući.

 

Dakle, tražite od suda da utvrdi da li se policajac nalazio na mjestu gdje je sa sigurnošću mogao vidjeti da su se ta tri vozila kretala u koloni, tj. stisnuta jedan iz drugog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija