Jump to content

molim pomoc

kiwe

Preporučene objave

Znaci ovako.. radila sam u ducanu u kojem se racuni ispisuju paragonima i ne postoji nikakva normalna kasa.. na kraju svoje smjene napravila sam obracun.. ispalo mi je 6 kn viska koji ostavljamo u ducanu.. sve sam zabiljezila na papir (kako nam je naređeno), posebno naznačila višak, stavila u kovertu i ostavila u kutijici predviđenu za blagajnu te otišla kući. Iduće jutro šefica me napala da nije bilo viška te indirektno optužila da sam taj višak uzela jer je ona vidjela da je par ljudi ostavilo manču.. Na to sam joj se naravno suprostavila jer znam da sam sve napravila legalno i da nisam nista otudjila. idući dan sam dala otkaz jer nisam htjela raditi za ljude koji se izderavaju na radnike, omalovažavaju ih, iskorištavaju i na kraju optužuju. Ugovor mi je isticao 30.09. 2010 tj.do današnjeg dana je aktivan.. Normalno sam dolazila na posao par dana, dok mi šefica opet nije počela ponavljati iste stvari i izderavati se na mene što joj naravno nisam dopustila pa sam joj se ponovo suprostavila i otišla sa posla. Stvar je u tome da se meni aktivirao gastritis koji imam zbog nerviranja i psihičkog zlostavljanja poslodavca. Otišla sam kod doktorice koja mi je zakonito propisala bolovanje jer su to srašni bolovi.. Međutim, mojim poslodavcima se ne sviđa to što ja opravdano izostajem sa posla pa su se pred mojim kolegicama hvalili kako će oi meni zapečatit sudbinu i da će napraviti sve da ne budem u mogućnosti nać drugi posao, te tako došli do zaključka da će mi u radnu knjiživu upisati da sam ukrala novac.. Zanima me dali je to ikako moguće i dali mogu to napraviti bez da se sproveo neki zapisnik (bez obzira što nisam kriva)? Voljna sam otići na poligraf i istjerati pravdu, jer sve i da je falilo tih 6 kuna koje su zapravo bile višak, ta koverta sa utrškom iz moje smjene je punih 5 sati bila u dućanu za pultom doksu ostale 4radnice bile u smjeni.. Molim savjet i ako netko zna u kojem roku mi je poslodavac dužan vratiti radnu knjiživu..? hvala

Dijeli na drugim stranicama

kiwi draga,

nismo na trešnjevačkom placu pa da se svadimo oko cene ovog ili onog. Sve kaj je tvoja šefica tebi rekla a i kaj si ti noj rekla je na vrbi svirala. Bitno je ono kaj piše, a kolko sam shvatio piše u tvom ugovoru da on prestaje sa 30.09 jer je zaključen na određeno vrijeme. Nadalje tvoja šefica nemre pisati kaj hoće po ranoj knjižici(jer to nije Legalis :smijeh: ), nego samo ono kaj je zakon propisao da smije u nju pisati (tvoj vrijeme koje si provela na radu u njezinom preduzeću i generalije istog preduzeća). :-D

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija