falconxb objavljeno: 2. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 2. listopad 2010. Jučer navečer me na parkingu udario auto i pobjegao. Šteta je veća od 5000 kn. Nisam uspio vidjeti registraciju, ali sam vidio model auta i boju. Slučaj je prijavljen policiji, pa me zanima kako bi i da li se može podići kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ella odgovoreno: 3. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 3. listopad 2010. Može, ta kaznena prijava dolazi u općinsko državno odvjetništvo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
petpetica odgovoreno: 3. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 3. listopad 2010. falconxb je napisao: Jučer navečer me na parkingu udario auto i pobjegao. Šteta je veća od 5000 kn. Nisam uspio vidjeti registraciju, ali sam vidio model auta i boju. Slučaj je prijavljen policiji, pa me zanima kako bi i da li se može podići kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja. Ne može. Nije počinjeno nikakvo kazneno djelo. Radi počinjenog prekršaja policija provodi istraživanje, ništa vas ne zadržava da i vi vodite paralelnu istragu. Ukoliko policija pronađe počinitelja slijedi prekršajni postupak, ako ga ne nađu - ništa. Vi kao oštećena strana u počinjenom prekršaju imate pravo nadležnom prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog protiv poznatog ili nepoznatog počinitelja, ali sa tim ništa ne postižete budući da policija postupa po službenoj dužnosti i njihov postupak ima prednost pred vašim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.