Jump to content

Hitni postupak oduzimanja poslovne sposobnosti

Eve28

Preporučene objave

Poštovani molim hitnu pomoć,

na forumu sam već pronašla slične rasprave na temu oduzimanja poslovne sposobnosti, no moj je slučaj nešto drugačiji tj. usudila bih se reći - ozbiljniji. Naime, osim ugrožavanja obiteljske financijske situacije osoba o kojoj je riječ ugrožava vlastito zdravlje, zdravlje svog kućnog ljubimca i ostalih sustanara zgrade.

Riječ je o mojoj pedesetogodišnjoj teti koja se već godinama liječi zbog psihičkih smetnji (dijagnoza - nepoznata, jer ona naime ne dozvoljava zadiranje u svoju privatnost)zbog čega joj je propisan koktel lijekova. Prije dvije godine umro joj je otac s kojim je do tada živjela i sada živi sama sa psom. Problem je sljedeći - osim što se cijeloga života sumanuto zaduživala i očekivala da ostatak obitelji snosi materijalnu odgovornost za njezine troškove, unazad nekoliko godina njezin se životni prostor pretvorio u rasadnik bakterija i prljavštine. Svog ljubimca ne izvodi u šetnje, već on nuždu vrši gdje stigne u stanu (što ona ne očisti ili očisti s nekoliko dana zakašnjenja), a po svuda se mogu naći ostaci, što njezine, što njegove hrane, opušci i razno smeće. Zbog čega ona više nije opasna samo za sebe već i za svoju okolinu. Svaki prijedlog o tome da joj se pomogne i plati netko tko bi to očistio, ona odbija, stoga obitelji preostaje samo oduzimanje poslovne sposobnosti. Zanima nas kome se možemo obratiti za pomoć te postoji li mogućnost hitnog pokretanja i rješavanja takvog postupka, s obzirom da se, ponavljam, radi i o ugrožavanju zdravlja okoline.

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

• 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija