Jump to content

može li se malodobnom djetetu uzeti nekretnina

nessa

Preporučene objave

pozdrav svima! molim vas za pomoć!!!!

e ovako muž je nasljedio 1/6 kuće od svoje mame ,a većinski vlasnik je njegova sestra koja je nasljedila taj dio od bake. muž je taj dio prepiso na malodobnog sina. sestra bi mu htjela prodat kuću,ali se ne slaže s iznosom koji mi tražimo.e sad vas molim da mi odgovotite dali ona može preko suda tražit razvrgnuće tog dijela kuće?? unaprijed hvala!!!! :-?

Dijeli na drugim stranicama

Naslov koji se stavili nema nikakve veze s pitanjem, jer razvrgnućem suvlasništva se nikome ništa ne oduzima.

Ne razvrgava se kuća odnosno njezini dijelovi nego suvlasnički odnosi.

Svaki suvlasnik može tražiti razvrgnuće. Ako se suvlasnici ne mogu dogovoriti, svaki suvlasnik može pokrenuti postupak razvrgnuća na sudu.

Ako nije moguća fizička podjela, sud će nekretninu staviti na prodaju, a novac od prodaje podijeliti suvlasnicima srazmjerno suvlasničkim dijelovima. Samo ako postoje osobito opravdani razlozi, može se dosuditi i razvrgnuće isplatom jednog suvlasnika drugome za njegov dio.

Za prodaju nije nužno da se prethodno provede razvrgnuće. Svaki suvlasnik može prodati i svoj idealni dio, a kupac postaje novi suvlasnik s ostalim suvlasnicima.

Dakle, sestra vašeg muža može prodati i svojih 5/6 i bez razvrgnuća.

da ali u ovom slučaju je dijete vlasnik tog dijela kuće. šta to nema nikakve veze jer je maloljetan?? a tko snosi troškove ,ako sud stavi kuću na prodaju? i što ako se njegova sestra ne složi da sud proda kuću,jer po mom mišljenju onda bi bila znatno manja cijena kuće!! bar ja tak mislim!! hvala vam na prethodnom odgovoru.

Poštovana !

Suvlasnici plaćaju sudske troškove razmjerno suvlasničkom udjelu .

Sestra se ne mora složiti prodajom .Ona radi interesa djeteta može tražiti geometrijsku diobu ,ili razvrgnuće suvlasništva isplatom .Nitko nije u mogućnosti da se kapricira . Najbolje bi bilo sporazum u obitelji s namjerom da se zaštiti MLBD.

Pozdrav !

• 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija