Jump to content

Kako naplatiti dug? Moguća tužba?


li1910

Preporučene objave

Molim za savjet, može li se nešto poduzeti u ovom slučaju tj. može li se tužiti dužnika.

 

Moj je otac prije nekoliko godina na nagovor poznanika posudio novac jednom čovjeku, odnosno, "uložio" je u njegov posao - taj je čovjek vodio štedno kreditnu zadrugu. Neko vrijeme je funkcioniralo, tj. dobivao je po ugovoru mjesečno kamatu 1%, ali unazad nekoliko mjeseci dospjela je glavnica i od tada ne dobiva više ni kamatu, a ni glavnica mu nije isplaćena. Čovjek koji je vodio ŠKZ u međuvremenu se povukao iz tog posla i ima sasvim novu firmu. Iz mjeseca u mjesec odugovlači s povratom novaca.

 

Otac ima ugovor o zajmu (ne sa ŠKZ koja više ne postoji nego osobno s tim čovjekom), potpisan, ali nije ovjeren kod javnog bilježnika.

 

Može li ga tužiti zbog duga, uzevši u obzir da nije sasvim moralno što je uopće poslovao sa ŠKZ kao ulagač (kamate nisu lihvarske ali nisu ni daleko)?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Dotičnoj osobi napišite pismo , zadajte mu rok za isplatu duga i pismo pošaljite preporučeno s povratnicom . Upozorite ga ,da ćete po proteku zadanog roka podnijeti prijavu DO za prijevaru ,uz prijavu istaknuti ćete i odštetni zahtjev.

Po proteku roka , otiči ćete u DO( uzeti taj ugovor i svu dokumentaciju koju imate )i podnijeti kaznenu prijavu za prijevaru .Savjet DO Vam je potreban jer prijava bez osnove predstavlja kazneno djelo .

Nije najbitnije da ugovor bude ovjeren kod JB.Važno je da je u pismenoj formi i potpisan ,da ima sve elemente ugovora .

 

 

Moguće je da niste jedini koji je tako prošao pa mu treba stati na kraj što prije .

Što se tiče tužbe treba procijeniti ima li osoba imovine iz koje se možete naplatiti,jer Vi možete uspjeti u sporu i ništa niste dobili ako se ne možete i naplatiti

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija