Jump to content

Prigovor protiv rješenja poreznog nadzora, Pomoć!!


ninki

Preporučene objave

Meni su nadzorom nad PDV-om konstatirali da nisam smjela priznati predporez (u šesterocifrenom iznosu) zato što je na mojim ulaznim računima istaknut moj MBO. Ja ipak neplaćam PDV kao fizička osoba, već kao Obrtnik, a kao obrtniku dodjeljen mi je MBO, i kao takav je javni podatak dostupan u Sudskom i statističkom registru.

Ja sam taj PDV uredno platila u računima mojih dobavljača, a oni su ga platili Poreznoj upravi. Sad je situacija da bi ja još jednom trebala platiti već plaćeni PDV. Tu dolazimo do pojma DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA, koji je neutemeljen jer svi moji računi koje porezna uprava nepriznaje sadrže sve podatke propisane čl. 15. st.2 i 3 Zakona o PDV-u.

 

Jedini problem je MBO, a ne iznosi. Neka mi netko pojasni to ako je moguće i ako je moguće dati neki savjet za sastavljanje prigovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam baš savjeta za sastavljanje prigovora, ali ni ne treba vam - opišite ovako kako ste i tu naveli i pokušajte dobiti što manju kvalifikaciju za prekršaj, jer u prekršaju jeste.

Taj nesretni MBO, koji je ustanovila obrtnička komora i koji treba samo njima, već godinama zbunjuje ljude i često ga nalazimo na računima, ali zato postoji postupak "likvidature" računa koji obuhvaća provjeru svih podataka. Zakon o PDV-u kaže koji su obvezni dijelovi računa po kojima se može odbijati PDV i tu nema MBO, nego ranije matični broj fizičke osobe, a od ove godine OIB. Nije u redu od porezne da vam zbog tehničke pogreške osporava pravo na korištenje pretporeza, ali su formalno u pravu-računi po kojima ste to radili nemaju propisane elemente. Imate li vi knjigovođu i je li on to vidio kod knjiženja, osobito ako je riješ o tolikim iznosima (šesterocifreni)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija